AFAD 5.9'luk Düzce depreminin ön değerlendirme raporunu açıkladı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08'de meydana gelen Düzce Gölyaka'daki 5.9 büyüklüğündeki depreminin ön değerlendirme raporunu açıkladı. Raporda, "Ana şoktan, 23.11.2022 10:17'ye kadar geçen zamanda, büyüklükleri 4.3 ile 0.9 arasında değişen 110 artçı deprem kaydedilmiştir" denildi.

Haber Merkezi Diğer
AFAD

AFAD, Düzce ilinin Gölyaka ilçesinde 23 Kasım saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu resmi sitesinden yayımladı. İşte AFAD tarafından hazırlanan Düzce depremi raporundaki detaylar

Raporda, "23.11.2022 günü, Türkiye saati ile 04:08'de merkez üssü Gölyaka (Düzce) olan MW 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 6.81 km derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı Kemeryani köyüne uzaklığı 0.82 km'dir. Ana şoktan, 23.11.2022 10:17'ye kadar geçen zamanda, büyüklükleri 4.3 ile 0.9 arasında değişen 110 artçı deprem kaydedilmiştir" denildi.

AFAD son dakika olarak açıkladı: Düzce Gölkaya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

HANGİ FAYDAN KAYNAKLI?

Raporda, "Depremin hangi faydan kaynaklandığı yapılacak ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmaları ile belirlenecektir" denildi.

BÖLGENİN GEÇMİŞ DÖNEM DEPREM AKTİVİTESİ

Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Bölgede 1900 yılından günümüze kadar en büyüğü 7.6 olmak üzere 313 adet M>=4.0 deprem meydana gelmiştir. Ayrıca bahsi geçen bölgeye ait, 1900 yılı öncesi için, 52 adet tarihsel dönem depremi kaydı mevcuttur."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çağrı: Artçılar devam ediyor hasarlı binalarda durmayın

ÖLÇÜLEN İVME DEĞERLERİ

"Ön değerlendirme sonuçlarına göre en büyük ivme 8102 kodlu ivmeölçer istasyonunun Doğu-Batı bileşeninde 407.76 gal olarak ölçülmüştür."

BÖLGENİN DEPREM TEHLİKESİ

Depremin meydana geldiği nokta Türkiye Deprem Tehlike Haritasındaki PGA 475 değeri 0.593 g'dir.

Büyük İstanbul depremi ne zaman?

DEPREMİN ŞİDDETİ

Raporda, "Deprem Ön Hasar Tahmin Sistemi (AFAD-RED) kullanılarak üretilen şiddet haritasına göre depremin merkez üssüne en yakın, Türkiye sınırları içerisindeki, yerleşim yerinde depremin şiddeti MMI VIII olarak hesaplanmıştır. Sismik şiddet ve ön hasar kestirimleri, ampirik bağıntılar kullanılarak otomatik olarak hesaplanmıştır ve saha gözlemlerine dayanmamaktadır" denildi.

Deprem yönetmeliği can kaybının önüne geçti

5,9 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısı artıyor: Biri ağır 50 kişi yaralandı

FOTOĞRAF 22
Ünlü isimlerden peş peşe deprem paylaşımları: Yataktan fırlayacak kadar sallandık
AFAD verilerine göre 23 Kasım saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illerinden de hissedildi. Korkutan depremin ardından ünlü isimlerden de peş peşe sosyal medya paylaşımları geldi.


Düzce'de deprem anında çalışanların yaşadığı panik güvenlik kamerasına yansıdı
Düzce'de saat 04.09 sularında, merkezi Gölyaka ilçesinda olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremi hisseden vatandaşlar, büyük paniğe kapılırken olası depreme karşı sokak ve parklarda sabahladı. Bir iş yerinde deprem anı, güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.

Düzce Gümüşova'da deprem anı bir evin güvenlik kamerasında
Düzce'nin Gölyaka ilçesi Sarıdere'de saat 04:08 5.9 büyüklüğünde, 6,81 kilometre derinlikte deprem meydana geldi. Gümüşova'da deprem anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.