Ankesör çözdü

Ankesör soruşturmalarıyla deşifre olduktan sonra görevden uzaklaştırılan TSK'daki kriptolar, paniğe kapılarak peş peşe teslim olmaya başladı. Son olarak Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda Yunanistan Analiz Subayı olarak görev yapan Binbaşı Oğuz Tüz, savcılığa giderek teslim oldu. FETÖ üyesi olduğunu itiraf eden Tüz, örgütteki son dönemine ilişkin bilgi vermekten kaçınca tutuklandı.

Osman Özgan Yeni Şafak
5 bin civarında FETÖ’cü askerin mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğunun belirlenmesinin ardından ögütte çözülmeler hız kazandı.

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına ağır darbe vuran ankesörlü telefon soruşturmaları derinleştirilerek devam ediyor. 5 bin civarında FETÖ'cü askerin mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğunun belirlenmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı kritik görevlerde bulunan binlerce örgüt üyesi askeri görevden uzaklaştırırken, savcılıklar da operasyonlar için düğmeye basmıştı.

GENELKURMAY’DA GÖREVLİ SUBAY TESLİM OLDU

Özellikle son günlerde art arda yapılan operasyonlarla birçoğu hala görevde olan yüzlerce isim gözaltına alındı. Operasyonların artmasıyla paniğe kapılan görevden uzaklaştırılmış birçok örgüt üyesi de teslim olmaya başladı. Son olarak Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda Yunanistan Analiz Subayı olarak görev yapan Binbaşı Oğuz Tüz, görevden uzaklaştırıldıktan bir hafta sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedi.

İTİRAFINI YETERLİ BULMADI

Tüz, buna ilişkin de savcılığa 4 sayfalık bir dilekçe sundu. Ortaokulda tanıştığı FETÖ'nün yönlendirmesiyle TSK'ya girdiğini söyleyen Tüz, örgütteki son dönemine ilişkin bilgi vermekten kaçınırken, örgütle uzun zamandır irtibatının olmadığını ve örgütten kimsenin de kendisini aramadığını savundu. Ankesör soruşturmaları kapsamında itirafçı olmak isteyen askerlerden en son bağlı olduğu imamı teşhis etmesi istenirken, savcı, Tüz'ün itiraflarını yeterli bulmayarak tutuklamaya sevk etti. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez tarafından sorgulanan Tüz, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda Yunanistan Analiz Subayı olarak 3 yıldır görev yaptığını ifade etti. Tüz, "Bize abilik yapan kişiler başarılı bir öğrenci olmam nedeniyle bana subay olmam yönünde telkinlerde bulundular. Ben de subay olmak istiyordum, bu şekilde Kuleli Askeri Lisesi'ne girdim" dedi.

  • Bu astsubay bizden neden ceza verdin
  • Tatvan'da görev yaparken kendisiyle "Cenk" kod adlı mahrem imamın ilgilendiğini, bu kişinin evine gidip geldiğini aktaran Oğuz Tüz, söz konusu örgüt imamıyla arasında geçen bir olayı şöyle anlattı: "Tatvan'da bir astsubaya disiplin cezası vermiştim. Cenk kod adlı bu kişi de bana, 'neden bu astsubaya ceza verdin, bu astsubay bize yakın bir arkadaştır' şeklinde sözler sarf etti. Ben de kendisine, 'Benim mesleki takdirime ve yetki alanıma karışma, seninle diyaloğumuz başka' karşılığını verdim. Bu şekilde aramız soğudu. Birkaç kez telefonla aradıysa da kendisiyle konuşmadım, telefonlarını açmadım." Tüz, "Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum, serbest bırakılmayı talep ederim" dedi. Ancak şüpheli Oğuz Tüz, "Örgüte üye olmak" suçundan tutuklandı.