Azerbaycan'da dikkat çeken anket sonucu: Erdoğan'a destek yüzde 90'ı aştı

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için nefesini tutmuş beklerken kardeş ülke Azerbaycan'da yapılan bir anketten çarpıcı sonuç çıktı. 18 yaş üstü bin 70 kişinin katıldığı anket sonucu Azerbaycan halkı yüzde 90,4 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden zaferle ayrılacağına inandığını gösterdi. Ankete katılanların yüzde 5,1'i ise seçimi Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını ifade etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Azerbaycan'da yapılan bir anket sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 90'lık oranla seçimin galibi olarak görüldü.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Türkiye yüzyılın seçimine hazırlanırken kardeş ülke Azerbaycan'dan ise dikkat çeken bir anket sonucu geldi.

Azerbaycan'da Sosyal Araştırmalar Merkezi (STM) tarafından anket yapıldı.

Toplam 64 bölge ve ilde 18 yaş üstü bin 70 kişinin katılımıyla yapılan ankete katılanların yüzde 90,4'ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden zaferle çıkacağını ifade etti.

Ankete katılanların yüzde 5,1'i ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu, yüzde 0,8'i Muharrem İnce'yi ve yüzde 0,1'i de Sinan Oğan'ı kazanan olarak görmek istediğini söyledi. Katılımcıların yüzde 3,5'i ise hangi adayı desteklediği konusunda fikrini paylaşmadı.


Karar Gazetesi yazarı Hakan Albayrak'tan seçim kararı: Erdoğan ve AK Parti'ye oy vereceğim

Akşener'in HDP ile pazarlığı gizleme telaşı: Tüm itiraflara rağmen 'Kılıçdaroğlu'ndan talepleri yok' dedi

Kılıçdaroğlu İnce'nin 'FETÖ' dediği kumpası Rusya'ya yıktı