Bakan Kurum: 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla İstanbul'un silüeti değişecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında yapılacak konutların en geç 2 yıl içinde teslim edileceğini, hak sahiplerine 10 bin 500 lira taşınma, 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi Diğer
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TRT Haber'de gündemi değerlendirdi, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının detaylarını anlattı.


Projeyi "100 yılın dönüşümü" olarak tanımlayan Kurum, İstanbul'un silüetinin değişeceğine dikkat çekti:


"Bölgenin imar koşullarına göre hareket edilecek. İnsanlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçlar giderilecek, çocuklarımıza yeni yeşil alanlar kazandırılacak"


Kampanyaya 26 Nisan’dan itibaren e-Devlet'ten başvurulabilecek

"İstanbul'umuzu geleceğe taşıyacağımız bir proje olacak"


İstanbul'un silüeti de değişecek, insanlarımızın talepleri doğrultusundaki ihtiyaçlar giderilecek, çocuklarımıza yeni yeşil alanlar kazandırılacak. Bu gerçekten 100 yılın dönüşümü diyeceğimiz, İstanbul'umuzu, kültürüyle, sanatıyla, o kadim değerleriyle, miraslarıyla inşallah geleceğe taşıyacağımız bir proje olacak.

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlarımız için zaten sosyal konut yapıyoruz, onları yapmaya devam edeceğiz. Şu an 1 milyon 200 bin rakamına geldik. En son Cumhuriyet Tarihi'nin En Büyük Sosyal Konut Projesi'ne 5 milyon başvuru oldu. Başvurular çerçevesinde talebe göre yeni sosyal konutlarımızı da yapmaya devam edeceğiz.


Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımız yeni müjdeleri paylaşacak

Gençler istedi Bakan Kurum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı