Milli iradeyi hedef almıştı: Barış Çimen hakkında soruşturma başlatıldı

Eski muhabir Barış Çimen sosyal medyada skandal bir paylaşım yaptı. Halkın iradesini hedef alan sözlerin yer aldığı paylaşım sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Barış Çimen hakkında soruşturma başlatıldı.

Eski muhabir Barış Çimen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla devleti hedef aldı. Çimen'in skandal paylaşımı şöyle:

"Bu yeni hareket sandıkla, demokrasiyle iktidar değişimine son umut. Üzgünüm, ben de inanmıyorum... ...ama bu iyi niyetli son çaba. Eğer rejim bunu hesaba almazsa bu işin sonu iyi değil. Türkler her zaman yeni bir devlet kurar. Bugün değilse yarın. O sıraladığınız ‘şeyler’ o değil."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, X platformunda "Baris Cimen" (@bariscimen) kullanıcı adıyla yapılan bir paylaşım nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 217. maddesinde düzenlenen "Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik" suçu kapsamında re'sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturmanın, paylaşımın içeriğinin hukuki açıdan değerlendirilmesi ve suç unsuru taşıyıp taşımadığının tespit edilmesine yönelik olarak yürütüleceği öğrenildi. Soruşturma süreci kapsamında delillerin toplanacağı ve yapılacak incelemelerin ardından dosya hakkında gerekli adli işlemlerin sürdürüleceği belirtildi.