Milli iradeyi hedef almıştı: Barış Çimen hakkında soruşturma başlatıldı

00:43, 26/07/2026, PazarG: Güncelleme: 00:50, 26/07/2026, Pazar
Yeni Şafak
Milli iradeyi hedef almıştı: Barış Çimen hakkında soruşturma başlatıldı
Barış Çimen hakkında soruşturma başlatıldı.

Eski muhabir Barış Çimen sosyal medyada skandal bir paylaşım yaptı. Halkın iradesini hedef alan sözlerin yer aldığı paylaşım sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Eski muhabir Barış Çimen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla devleti hedef aldı. Çimen'in skandal paylaşımı şöyle:

"Bu yeni hareket sandıkla, demokrasiyle iktidar değişimine son umut. Üzgünüm, ben de inanmıyorum... ...ama bu iyi niyetli son çaba. Eğer rejim bunu hesaba almazsa bu işin sonu iyi değil. Türkler her zaman yeni bir devlet kurar. Bugün değilse yarın. O sıraladığınız ‘şeyler’ o değil."


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, X platformunda "Baris Cimen" (@bariscimen) kullanıcı adıyla yapılan bir paylaşım nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 217. maddesinde düzenlenen "Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik" suçu kapsamında re'sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturmanın, paylaşımın içeriğinin hukuki açıdan değerlendirilmesi ve suç unsuru taşıyıp taşımadığının tespit edilmesine yönelik olarak yürütüleceği öğrenildi. Soruşturma süreci kapsamında delillerin toplanacağı ve yapılacak incelemelerin ardından dosya hakkında gerekli adli işlemlerin sürdürüleceği belirtildi.


Halk TV CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası çığırından çıktı: Açıkça darbe çağrısı yapıldı
Gündem
Halk TV CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası çığırından çıktı: Açıkça darbe çağrısı yapıldı
Aybüke Pusat Teşkilat kadrosundan çıkarıldı: Yerli ve milli ürünleri boykot edip ekonomiye darbe çağrısı yapmıştı
Gündem
Aybüke Pusat Teşkilat kadrosundan çıkarıldı: Yerli ve milli ürünleri boykot edip ekonomiye darbe çağrısı yapmıştı
Türkiye'ye büyük ihanet: TRT oyuncuları da ekonomiye darbe çağrısı yapan ünlüler kervanına katıldı
Hayat
Türkiye'ye büyük ihanet: TRT oyuncuları da ekonomiye darbe çağrısı yapan ünlüler kervanına katıldı
Halk TV canlı yayınında ekonomiye darbe çağrısı yapmıştı: Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı
Gündem
Halk TV canlı yayınında ekonomiye darbe çağrısı yapmıştı: Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026