Belediyenin kursuna gittiler derece yaptılar

Üsküdar Belediyesi’nin gençleri geleceğe hazırlamak için ücretsiz olarak açtığı Üsküdar Gençlik Merkezi bu yıl rekora imza attı. YKS kurslarına katılan gençlerin, 11’i Tıp, 43’ü Mühendislik, 9’u Diş Hekimliği, 57’si Öğretmenlik, 7’si Hukuk Fakültesi olmak üzere yüzde 80’i üniversiteye yerleşti.

Rabia Şenol Yeni Şafak
Üsküdar Gençlik Merkezi

YKS sonuçları açıklandı. Gençler, hayallerindeki mesleği yapabilmek için yıl boyunca sınava hazırlandı. Kimi özel ders aldı kimi etüt merkezine gitti kimi de kendi imkanlarıyla sınava hazırlandı. Üsküdar Belediyesi’nin gençleri geleceğe hazırlamak için ücretsiz olarak açtığı Üsküdar Gençlik Merkezi de bu yıl rekora imza attı. YKS kurslarına katılan gençlerin,11’i Tıp , 43’ü Mühendislik, 9’u Diş Hekimliği, 57’si Öğretmenlik, 7’si Hukuk Fakültesi olmak üzere yüzde 80’i üniversiteye yerleşti. Öğrenciler, burada aldıkları eğitimin başarılı olmalarında büyük katkısı olduğunu söyledi.

HER KONUDA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

  • Bu durumdan çok mutlu olduklarını söyleyen Üsküdar Gençlik Akademisi Koordinatörü Ubeydullah Yalçın, “Bir yıl boyunca öğrencilerimize birebir etütler, denemeler, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteği verdik. Bunun yanı sıra eğitim koçluğu sistemiyle de öğrencilerimizin sosyal alanlarda faaliyet gösterecekleri etkinliklerle de kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştık. Gençlere, YKS’de gösterdikleri başarılarının üniversite hayatlarında da sürdürmelerini temenni ediyorum” dedi.

SINAV STRESİ YAŞATMADILAR

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Mühendisliği kazanan Azra Gölünç, “Gemi Mühendisliği’ni istiyordum. İstediğim bir yer geldi, çok şükür çok mutluyum. Senenin başından itibaren Gençlik Akademisi’ne devam ettim. Yoğun bir programımız vardı. Akademi’deki hocalarımız, hem derste hem rehberlikte hem de eğitim koçluğunda ile destek oldu. Burası benim için psikolojik olarak rahatladığım bir yerdi sınav stresine hiç girmedim. Etkinlikler, arkadaş ortamları ve hocalarımızla beraber çok güzel 1 yıl geçirdik” şeklinde konuştu.

ÇOK SAMİMİ ORTAMI VAR

  • Sağlık Bilimleri Hamidiye Tıp Fakültesi’ni kazanan Feyza Ayan, “ Çocukluğumdan beri hayalim doktor olmaktı. Burada bulunan hocalarım bizi gerek sınav sürecinde, gerek tercih sürecinde çok desteklediler. Ben önceden dershaneye de gitmiştim fakat burası çok başka, samimi bir ortam var. Hocalarımızla ve arkadaşlarımızla iletişimimiz çok kuvvetliydi. Hocalarımız bizi her zaman motive ediyordu, destek oluyordu. Hepsine çok teşekkür ederim çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. İnşallah bundan sonrada ülkesine büyük katkıları dokunan doktorlardan biri olurum” ifadelerini kullandı.

GÜZEL VE VERİMLİ BİR YIL YAŞATTILAR

İstanbul Hukuk Fakültesi’ni kazanan Sıla Altuntaş, “ Üsküdar Gençlik Akademisi’nde hem derslerimize hem de sosyalleşme konusunda çok güzel 1 yıl geçirdik. Hocalarımız bizim sosyal yönlerimizin de gelişmesi için aktiviteler yaptı. Kütüphane, üniversite gezileri düzenledi. Çok fazla aktif olduğumuz için sınav stresini yaşamadım. Hocalarımız bizi çok güzel motive etti, onlarla arkadaş gibiydik. Hukuk, küçüklüğümden beri istediğim bir alandı. Gençlik Akademisi’nin destekleriyle hayallerimi gerçekleştirdim. Hepsine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.