Bursa’da yaşanan fırtına sonrası tekneler alabora oldu

Bursa’da sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış etkisini gösterdi. Gemlik ilçesinde 8 tekne fırtınadan dolayı karaya oturdu, maddi hasar oluştu.

Sahile demirli balıkçı tekneleri yükselen dalgalar nedeniyle karaya vurdu.

Bursa’da dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Gemlik ilçesinde denizdeki dalgalar yükseldi.

Sahile demirli balıkçı tekneleri yükselen dalgalar nedeniyle karaya vurdu. 8 balıkçı teknesi maddi hasar alırken, zararın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Her yıl yaşanan fırtınalara karşı önlem alınması gerektiğini ifade eden balıkçı Cemil Kazan, “Karayel fırtınası ve olumsuz hava koşullarından dolayı teknelerimiz alabora oldu. Limanın kafasında da alabora olan tekneler var. Biz yetkililerden her sene olan bu fırtınalara önlem almalarını istiyoruz. Batan çok sayıda teknemiz var. Arkadaşlarımız çıkarmak için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

GÜNDEM
İstanbul'da fırtına hava ulaşımını olumsuz etkiledi: THY 105 seferi iptal etti

GÜNDEM
Yurttan kar manzaraları: Çok sayıda kent beyaz örtü ile kaplandı

GÜNDEM
Sakarya'da fırtına: Ağaçlar devrildi çatılar uçtu

GÜNDEM
Edirne'de kuvvetli fırtına: TIR devrildi çatılar uçtu

GÜNDEM
Karadeniz’de şiddetli fırtına: Petrol araması yapan iki gemi Amasra Limanı’na sığındı