Çanakkale'de köy evinden gladyatör steli çıktı: Tam iki bin yıllık

Çanakkale'de Kumkale köyünde N.G'ye ait eve polis tarafından düzenlenen operasyonda, 2 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen Gladyatör Rölyefi ve Sütun Tamburu ele geçirildi. Rölyefin, Troya'da yapılan gladyatör oyunlarına ilişkin güçlü bir kanıt olduğu belirtildi.

Haber Merkezi AA
Ele geçirilen eserler müzeye teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, merkeze bağlı Kumkale köyünde N.G'ye ait eve operasyon düzenledi. Operasyonda, M.S. 1. yüzyıl Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen gladyatör okulu ya da gösteri alanını simgeleyen rölyef ile aynı sütun tamburuna ait parçayla 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Tarihi eser niteliğinde 3 Tevrat ele geçirildi

  • Troya Müzesi görevlilerince incelenen rölyefin, Troya Antik Kenti'nde yapılan gladyatör oyunlarına ilişkin önemli bir kanıt olduğu öğrenildi.

İzmir’de piyasa değeri 15 milyon lira olan 506 parça tarihi eser ele geçirildi

İstanbul'da 3 bin 718 parça tarihi eser ele geçirildi

Eserler müzeye teslim edildi

Gözaltına alınan ve haklarında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapılan N.G ile Ö.K. daha sonra serbest bırakıldı. Eserler Troya Müzesi yetkililerine teslim edildi.

FOTOĞRAF 19
Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonunda ele geçirildi
İzmir Menemen merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir ve Manisa'da Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda ele geçirilen yaklaşık 70 bin parça sikke ve heykel, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi. Müze müdürlüğüne teslim edilecek olan eserler, müdürlükte özel ekip tarafından incelenecek.