CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin deprem fırsatçılığını Bakan Varank deşifre etti

CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi'nin binasının deprem dayanıklılığını öğrenmek için evrak isteyen vatandaşlardan fahiş ücret istediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili kendisine gelen şikayet mesajını Twitter hesabından paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et." diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından afet bölgesi olan 11 kentin dışındaki vatandaşlar da evlerinin deprem dayanıklılığını öğrenmek için bağlı oldukları belediyelere başvuru yapmaya başladı.Ancak, CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi'nin bu durumu fırsata çevirdiği ortaya çıktı.

Vatandaştan 5 bin 400 lira talep ettiler

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için başvuran vatandaşlardan 5 bin 400 lira talep edildiği öğrenildi.

'Depremi batmış belediyeyi kurtarmak için fırsata çevirdiler'

Konu, bir vatandaşın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a attığı mesajla gün yüzüne çıktı. "Sayın bakanım öncelikli olarak deprem dolayısıyla hepimizin başı sağ olsun. Deprem dolayısıyla binamızın deprem dayanıklılığını öğrenmek için Bursa Nilüfer Belediyesinden binamızın yapım evraklarını istedik. Nilüfer Belediyesi CD'ye kopyaladığı bu evraklar için bizden 5400 lira ücret aldı. Deprem durumunu batmış olan CHP'li Bursa Nilüfer Belediyesi'ni kurtarmak için büyük fırsata çevirdiler. Devletimiz vatandaşının yanında olmasına rağmen bunlar vatandaşı kullanıyorlar." diyen vatandaş, konuyla ilgili belgeleri de Bakan Varank'a gönderdi.

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na: Boş boş konuşacağına iki çift laf et

Şikayet mesajını Twitter hesabından paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et." diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.


https://twitter.com/kilicdarogluk?ref_href=twhref%5Etfw


CHP Elazığ Milletvekili TOKİ'yi övdü: Yapılmasaydı can kaybımız daha fazla olurdu

CHP İzmir'deki TOKİ projelerini iptal etti: Vatandaşlar tepki gösterdi

CHP'li Gürsel Tekin'in 'Bugün ciddi bir karar alınacak' açıklamasına İYİ Parti'den itiraz