Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene 'dur' dedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, ''Tek parti faşizmini atan ilk adımı milli iradenin üstünlüğüne dayalı demokrasiyle aştık. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığın tescili mahiyetindeki çabaları yavaş yavaş yürüttük. Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi birde emperyalizm edebiyatı yapıyor. Bu edebiyatı yapan kim. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Bay bay Kemal, acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Aldın mı, laf... Bay bay Kemal şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor'' açıklamasında bulundu. 'TCG Anadolu, İstanbul Sirkeci'de halkın ziyaretine açıldı' diyen Erdoğan, ''Ama bu CHP logosu masanın etrafındaki 7'liler TCG Anadolu'yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. İHA'mız-SİHA'mız, Kızılelma'mız var. Hepsi de şu anda TCG Anadolu'nun güvertesinde. Biz yaparız. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar'' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Peki bu edebiyatı yapan kim, emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.


Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik eden Erdoğan, "Bugün burada sizinle buluşarak bayramı erken yaşamış olduk" ifadesini kullandı. Büyük Taarruz'un 100. yılında yine Afyonkarahisarlılarla kucaklaştıklarını, o ziyarette hasret gidermenin yanında şehrin Milli Mücadele'de gösterdiği kahramanlıkları örnekleriyle yad ettiklerini hatırlattı.



Cumhuriyet'e giden yolun Afyonkarahisar'da kazanılan zaferle başladığını belirten Erdoğan, "Biz de 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurarken Afyon'dan yola çıkmıştık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı'na giden yolu yine Afyonkarahisar'dan başlatıyoruz" diye konuştu.



Afyonkarahisar'ın gönlü ve kalbiyle, yüreği ve bileğiyle, sevdası ve sadakatiyle her evladı Karahisar Kalesi kadar sağlam bir şehir olduğunu ifade eden Erdoğan, "İşte bunun için Afyon'un 14 Mayıs'ta göstereceği güçlü duruşla Türkiye Yüzyılı'nın da öncü şehri olacağına yürekten inanıyorum. Onun için buradayız. Büyük Zafer'den Türkiye Yüzyılı'na uzanan bu kutlu yolda bizi 21 yıldır yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.


Türk milletinin Milli Mücadeleyi zafere ulaştırırken olduğu gibi cumhuriyet tarihi boyunca da karşılaştığı her zorluğu yeni bir atılımın başlangıcına dönüştürmeyi başarmış bir millet olduğunu dile getiren Erdoğan, "Tek parti faşizmini aşan ilk adımı Demokrat Partinin öncülüğünde gerçekleşen milli iradenin üstünlüğüne dayalı demokrasi hamlesiyle attık. Geri kalmışlık zincirini kırma irademizi rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a kadar uzanan bir çizgide verilen mücadeleyle gösterdik. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığının tescili mahiyetindeki çabaları büyük fedakarlıklar ve bedellerle yavaş yavaş yürüttük." değerlendirmesinde bulundu.



"Türkiye son 21 yıldaki atılımlarımızla asırlık hayallerine ancak kavuşabildi"


Türkiye'nin, son 21 yıldaki demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla asırlık hayallerine ancak kavuşabildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Peki bu edebiyatı yapan kim, emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Aldığın bir şey var mı, laf. Emperyalistlerin truva atı IMF ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Evet, bay bay Kemal çıkmış şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor.


Bu kardeşiniz başbakan olduğunda, Davos’ta IMF'nin başkanıyla görüşme yapıyoruz, şu anda masanın etrafında olan birisi daha vardı, o zaman ekonomiyle ilgileniyordu, ona da o görevi vermiştik, kim olduğunu anladınız değil mi, yanımda. IMF başkanına dedim ki ‘Adamlarınızı gönderiyorsunuz bu adamlarınız geliyor, bizden taksitleri alıyor mu, alıyor. Taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi yönetemezsiniz. Türkiye'yi ben yönetirim ben.’ Yanımızda olan kimdi bebecan. Şimdi atıyor, tutuyor, vah zavallı."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF'ye bütün ödemeleri yaptıklarını ve 2013'te IMF ile yolları ayırdıklarını hatırlatarak, "Bize ne dediler, bu bay bay Kemal'in adamları İYİ Partinin adamları, bunlar otellerde görüşmeler yaptılar. Dediler ki 'IMF'den yardım almanız lazım, borç almanız lazım ki Türkiye ekonomisini düzeltsin.' Almadık, ne oldu? Biz yola yürüdük mü, herhangi bir şey oldu mu? 2013'ten sonra bizim IMF ile ilişkimiz yok" ifadelerini kullandı.




Göreve geldiklerinde Merkez Bankası rezervi 27,5 milyar dolarken artık 3 haneli rakamlara geçildiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:


"Ey milletim sen şahitsin, bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronlarıyla mücadele etmekle geçti. Vesayetin gücünü kırarken emperyalizme meydan okuduk. Suriye ve Irak harekatlarıyla emperyalistlerin ülkemize yönelik oyunlarını yine biz bozduk. 15 Temmuz gecesi bay bay Kemal tankların arasından kaçıp da belediye başkanlığına giderken biz Yeşilköy Havalimanı'nda halkımızla beraberdik. Emperyalistlerin silahşorlerine milletimizle birlikte göğsümüzü biz siper ettik. Milletin kanını yıllarca sülük gibi emen faiz lobilerine geçit vermeyerek emperyalistlerin para musluklarını biz kestik. Ülkemizi bölgemizdeki çatışmalardan uzak tutarak barış için çalışarak emperyalistlerin felaket senaryolarını biz paçavraya çevirdik. Dış ticarette milli paramızın kullanımını artırarak emperyalistlerin finans düzenine biz çomak soktuk."


Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 80'e çıkardıklarını belirten Erdoğan, egemenliğe göz diken emperyalistleri hüsrana uğrattıklarını söyledi.


TCG Anadolu'nun İstanbul Sirkeci'de halkın ziyaretine açıldığını dile getiren Erdoğan, "Halk hayran ama bu CHP lobisi, masanın etrafındaki 7'liler, TCG Anadolu'yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. Şu anda TCG Anadolu'yu gezenler 'Allah'ımıza hamdolsun böyle bir uçak gemimiz var.' diyor. İHA'mız var, SİHA'mız var, Akıncımız var, Kızılelmamız var. Hepsi de TCG Anadolu'nun şu anda güvertesinde. Biz yaparız, yaparsa Cumhur İttifakı yapar" diye konuştu.



Afrika'dan Balkanlara, Asya'dan Orta Doğu'ya tüm mazlum ve mağdurların elinden tutarak emperyalist sömürge düzenine "dur" dediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Birleşmiş Milletler kürsüsünden bu kardeşiniz 'Dünya beşten büyüktür' diye haykırarak, emperyalistlerin kurduğu küresel sisteme biz itiraz ettik. Buradan şimdi bay bay Kemal'e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı'daki ağababalarına sor. Git hamburgercide buluştuğun Pensilvanya'daki alçaklara sor. Git dağdaki kadrolarının başlarını ezdiğimiz bölücü yandaşlarına sor. Git Türkiye deyince gözleri parlayan mazlumlara sor. Git Karabağ'da işgalden kurtulan yerlerdeki kardeşlerimize sor. Git Doğu Akdeniz'de haklarına sahip çıktığımız Kıbrıs Türküne sor. Sor ki bizim kime secde ettiğimizi, kime de duruşumuzla, mücadelemizle, direnişimizle diz çöktürdüğümüzü sana anlatsınlar. Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğilir ancak onun için secdeye varırız."


"7'li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal, unutma sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin. Biz secdeyi de biliriz, senin ayakkabıyla çiğnediğin seccadeyi de biliriz, kıbleyi de biliriz, Kabe'yi de çok iyi biliriz. Biz 'bir metrelik bez parçası' dediği başörtüsünü de biliriz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı da çok iyi biliriz" diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne "1 metrekarelik bez parçası" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Ne diyeyim ben buna? Ama gel gör ki şu anda yanına almış 3 tane yavrucuk, onlarla beraber bir 7'li masa oluşturmuşlar ve bu 7'li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Ülkesini emperyalistlerin siyasi ve ekonomik sistemine teslim etmekten başka projesi olmayandan antiemperyalizm dersi almayız. Kısır siyasi hesapları uğruna PKK'sından FETO'suna terör örgütlerinin emrine girenlerden onurlu duruş dersi de almayız. Bizim ömrümüz bu ülkenin ve milletin hakkını yedi düvele karşı savunmakla geçti. Daha 7 kişiyi aynı masada oturtmaktan, aynı hizada tutmaktan aciz olan birisi, Türkiye'nin hakkını yedi düvele karşı nasıl savunur?" ifadelerini kullandı.



Alandaki vatandaşlara, "Gençler, hanım kardeşlerim, şimdi buradan, Afyonkarahisar'ın Zafer Meydanı'ndan öyle bir ses verin ki bay bay Kemal'den emperyalist ağababalarına kadar duymayan kimse kalmasın. Hazır mıyız, 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için yarın değil hemen şimdi diyor muyuz? 14 Mayıs'ta emperyalistlerin de onlara sırtını dayayarak horozlananların da Türkiye'nin başına musallat olmak için gün sayan terör örgütlerinin de terör örgütlerine güvenerek iktidar rüyası görenlerin de hepsinin de heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz?" diye seslenen Erdoğan, "Evet" karşılığının ardından "Maşallah, ben ne diyeyim? Siz cevabı verdiniz, işi de bitirdiniz" dedi.


"AK Parti 20 yıldır Türkiye'de neler başarılabileceğini cümle aleme gösterdi"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının, bu ülkenin siyasetini yalan, iftira ve nefret diliyle zehirleyerek inşa değil yıkım üzerinden iktidar rüyası görenler olduğunu söyledi.


AK Parti'nin 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye'de neler başarılabileceğini cümle aleme gösterdiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı da eser ve hizmet siyaseti üzerinden yükselteceklerini ifade etti.



Seçime 26 gün kaldığını anımsatan Erdoğan'ın "Ana kademe, kadın kolları, gençler, gece gündüz çalışmaya var mıyız? Kapıları çalıyoruz değil mi? İnşallah ben diyorum ki her bir AK Partili 100 kişiyi daha sandığa taşımalı. Var mıyız?" sorusuna, alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.



Afyonkarahisar'a son 20 yılda güncel rakamlarla 68 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, eğitimde 3 bin 22 yeni derslik inşa ettiklerini, şehre ikinci devlet üniversitesini kurduklarını ve 11 bin 217 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptıklarını, 59 spor tesisi inşa ettiklerini söyledi.


Afyonlu ihtiyaç sahiplerine 3,2 iki milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını belirten Erdoğan, şehre yapılan yatırımlara ilişkin şunları kaydetti:


"Sağlıkta toplam 1341 yataklı, 23 hastane dahil 53 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Çevre ve Şehircilikte TOKİ eliyle 9 bin 624 konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. 2 bin 59 konutun yapımına devam ediyoruz. Ayrıca, 'İlk evim' kampanyamız çerçevesinde Afyon'a 3 bin 110 konut daha yapacağız. Afyon'da 9 millet bahçesinden dördünün yapımı sürüyor. Tarihi 3 bin yılı bulan Frigya vadilerinin Anadolu açık hava müzesine dönüştürülmesi projesindeki çalışmalarımız etaplar halinde devam ediyor.


Ulaştırmada 2002 yılına kadar Afyonkarahisar'a ne kadar yol yapıldı biliyor musunuz? 54 kilometre. Biz bunu 592 kilometreye çıkardık. Çay, Bolvadin, Emirdağ ve Akşehir-Afyon yolunu inşallah bu yıl bitiriyoruz. Afyonkarahisar sınırları içerisindeki demir yollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir yüksek hızlı tren hattının yapımı devam ediyor Bu hattın 2025 yılında tamamlanmasıyla Afyonkarahisar'dan Ankara'ya 1,5 saatte İstanbul'a 3,5 saatte ve İzmir'e 2 saatte gidilebilecek. Tarım ve ormanda Afyonkarahisar'a 43 baraj, 28 gölet, 54 içme suyu tesisi, 86 sulama tesisi, 2 arazi toplulaştırma projesi, 229 taşkın koruma tesisi, 3 yeraltı depolama ve 4 atık su arıtma tesisi inşa ettik. Afyonkarahisar'da 711 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak yıllık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Afyonlu çiftçilerimize toplam 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik."



"17 ilçe ve beldeye de en kısa sürede doğal gaz arzını sağlayacağız"


Başmakçı'da kuş gribi hastalığı nedeniyle itlaf ve imha edilen 3 milyona yakın hayvan ve malzemelerinin bedeli olan 225 milyon lira tazminatı en kısa sürede ödeyecekleri müjdesini veren Erdoğan, Afyonkarahisar'a 3 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 1 araştırma geliştirme merkezi kurduklarını söyledi.


137 bin doğal gaz abonesi bulunan Afyonkarahisar'ın 15 ilçe ve beldesine doğal gaz arzını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Bayat, Sultandağı ile İhsaniye'nin de aralarında olduğu 17 ilçe ve beldemize de en kısa sürede doğal gaz arzını sağlayacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim bu bay bay Kemal'e ve yanındaki o avarelerine bu ülke kalacak olursa inanın ne doğal gaz, ne altyapı, üstyapı, bunların hiçbirini bulamazsınız. Bunlara kalsa bunlar ne diyor biliyor musunuz? Diyor ki, 'Bu yollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, üniversitelerle, soğan, patates gelir mi?' Ya bunlar olmazsa bu soğan patates hangi yoldan gelecek? Bunlar olmazsa siz Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna nasıl gideceksiniz? Bunlar medeni değil, bunlar gayri medeni" ifadelerini kullandı.


İktidara geldiklerinde 78 olan üniversite sayısını 208'e çıkartarak 81 vilayetin tamamında üniversite kurduklarını aktaran Erdoğan, ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığını anımsattı.


Öğrenci yurtlarına da değinen Erdoğan, "Bay bay Kemal. Bu kadar büyükşehir belediyelerin var. Ne yaptınız? Yurtlardan bahsediyor, 'Bir sene içinde' diyor 'Yurt sorunlarını çözeceğim.' Neyi çözdün? Hani bu yurtlarda bunu yapsaydın ya. Şu anda 850 bin öğrencinin yurt sorununu biz çözdük. Ve şu depremde de işte bu yurtlar ne oldu? Online sistemine geçtik. Ve bu yurtlarda depremden gelen birçok kardeşimizi misafir ettik" diye konuştu.


"Türkiye yüzyılını kime emanet edersiniz?"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:


"Cumhuriyetimizin yeni asrına adını verdiğimiz Türkiye yüzyılını kime emanet edersiniz? Gözünüzün nuru evlatlarınızın istikbalini kime emanet edersiniz? Hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenin yönetimini kime teslim edersiniz? Bu mafyayla, bu terör örgütüyle el ele, omuz omuza, Kandil'le işbirliği yapan bay bay Kemal'e mi emanet edeceksiniz? Bunların parlamentodaki uzantısı, malum HDP'ye mi emanet edeceksiniz. İYİ Parti'ye mi emanet edeceksiniz? Adı iyi ama onun dışında her şey var. Ülkenizin siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik gücüyle, dünyada hak ettiği yeri alması için kime güvenirsiniz? Ah kardeşlerim, bunlar çok önemli sorular. Bu soruların cevabını aklınızda ve vicdanınızda vermeden sandığa gidemezsiniz. Onun için tekrar soruyorum. Hanımlar, bakkala ekmek almak için bile göndermeye güvenemeyeceğiniz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Beyler, dükkanınızı, atölyenizi, tezgahınızı, beş dakikalığına bırakamayacağınız birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Gençler, dersinize yardım etse verdiği bilgilerin doğruluğundan şüphe duyacağınız birine ülkenin geleceğini teslim edebilir misiniz? İşte 14 Mayıs'ta tüm bunları göz önünde bulundurarak kararı vereceksiniz."


Bundan sonra yapacaklarına ilişkin kendilerine sorulduğunu belirten Erdoğan, açıkladıkları Türkiye Yüzyılı vizyonu ile Türkiye'yi önümüzdeki asrın lider ülkesi haline dönüştürmeyi vadettiklerini vurguladı.


Notlar


AK Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin ilk mitingini Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve milletvekilleri ile milletvekili adaylarının da katıldığı miting alanına, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil Togg ve SİHA'ların fotoğrafının bulunduğu, "Biz bir yiğit sevdik, duruşu Karahisar Kalesi gibi dimdik", "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam", "Bu sevda Afyon'dan dünyaya yayıldı" yazılı afişler asıldı.


Mitingin ardından AK Parti'nin Afyonkarahisar milletvekili adayları tanıtıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayatımızı Kur'an ile süslemek mecburiyetindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar bu millete çok çile çektirdiler