Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe-Kilit Operasyonu terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat. Pençe harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 45 oldu. Bir uzman çavuşumuz daha şehit oldu maalesef. Şehit sayımız 3 oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Temsilciliğine yapılan bombalı saldırıya ilişkin soruya, özellikle Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Operasyonu'nun şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat olduğunu söyledi.

Terör örgütünün de son çırpınışları olarak özellikle Kandil'den gelen "yakın, yıkın" gibi talimatı yerine getirmenin gayreti ve hesabı içerisinde olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

EKONOMİ
Bayraktar AKINCI'nın katıldığı ilk büyük operasyon: Hedefleri böyle vurdu

Putin ve Zelenskiy ile görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Rusya- Ukrayna savaşında ateşkesin tesisi için elinizden geleni yapmaya hazır olduğunuzu defaatle hem Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilettiniz. Müzakerelerin İstanbul'da yapılmasının ardından iki lideri İstanbul'da aynı masaya oturtma girişiminiz de oldu. Peki sonuç nedir? Liderlerin İstanbul'a gelme ihtimali var mı?" şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Taviz vermeden, en az hasarla inşallah bu işi bitirmenin gayreti içerisindeyiz"

TSK'nin Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları kaydetti:

GÜNDEM
Pençe-Kilit Operasyonu: Şehitlerin kanı yerde kalmadı