Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 50+1 teklifini getirmek muhalefetin işi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yeni yasama yılının başlaması nedeniyle verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yüz 50+1 tartışmalarına ilişkin, "Mevcut durumu Meclise getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğuyla bu onaylandığına göre, şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan (arşiv)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1'in düşürülmesi tartışmaları hatırlatılarak, "AK Parti olarak bu öneriyi Meclise getirir misiniz, yoksa hiç mi gündeminize almazsınız?" sorusu üzerine Erdoğan,

Revize etmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz

"Mevcut durumu Meclise getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğuyla bu onaylandığına göre, şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil" değerlendirmesinde bulundu.

"40 artı 1'e ihtiyacımız yok, biz 50 artı 1'i her koşulda alırız mı diyorsunuz?" sorusunu Erdoğan,

Muhalefetin işi

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim barajı açıklaması

Muhalefetten ne gelirse gelsin değerlendirilecek

Erdoğan, "Peki muhalefetten gelirse destek verir misiniz?" sorusuna ise "Muhalefetten ne gelirse gelsin hepsini değerlendirmeye, tartışmaya açığız, hazırız" karşılığını verdi.

Bir gece ansızın gelebiliriz

GÜNDEM
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Harekat için hazırız bu işin şakası yok