Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı çağrısı: Vakaları çift haneye düşürmeliyiz

Aşı tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde vakitlice yapılan bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vakalar 5 bin civarında biz bunu bile fazla görüyoruz. Bize düşen bilime saygı duymaktır. Hep birlikte aşılama oranını arttırmamız lazım. Vakaları çift haneye düşürmeliyiz. Hedefimiz aşıyı 18 yaşa indirmek. Eylül ekimde yerli aşımızı hazır hale getirmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilden gençlerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen "Gençlerle En Baba Buluşma" programına katıldı. Erdoğan, 81 ilden gençlerin sorularını yanıtladı.

"Sizce, koronavirüsle savaş ne zaman bitecek" sorusu üzerine Erdoğan, Türkiye'nin, salgının başladığı dönemden beri sağlık hizmetlerinden kamu güvenliğine kadar her konuda diğer ülkelerin önünde yer aldığını söyledi.

Aynı durumun aşı çalışmalarında da geçerli olduğunu dile getiren Erdoğan, "Aşı tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde, vakitlice yaptığımız bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürütüyoruz. Birtakım aksaklıklarımız var ama bu gecikmeleri de aşıyoruz. Şu anda gayet iyi durumdayız. İnşallah bu musibetin üstesinden yakında geleceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, yerli aşı çalışmalarının sürdüğünü, bu konuda da hedefin eylül-ekim gibi üretime geçmek olduğunu belirterek, aşılamada yaşı 30'a çektiklerini, bunun önemli bir merhale olduğunu kaydetti.

KORONAVİRÜS
Aşılamada yaş sınırı 30'a indi

Meslek gruplarının da aşılandığını, güvenlikte ve öğretmenlerde bu tür sıkıntıların aşıldığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilimi inkar etmek mümkün değil"

"Aşı karşıtı olanlara nasıl bir çağrıda bulunursunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şu anda aşılamada 40 milyon rakamına yaklaşıldığına dikkati çekti.

Bunun iyi bir yükseliş olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları paylaştı:

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gençlerle En Baba Buluşma' etkinliğinde soruları yanıtladı: Benim anam da babam da annem oldu

Bununla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Bilim Kurulu'nun da verdiği bilgiler ışığında açıklamalar yaptığını anımsatan Erdoğan, "Bilimi inkar etmek mümkün değil. Bütün mesele bu bilimi, ilimi aynı zamanda irfanla bütünleştirmektir. Onunla zaten bütünleştirdiğimiz anda birçok sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız. Şu anda zaman zaman bilim insanlarımız da bu tür açıklamaları yapıyorlar. Ben inanıyorum ki yerli milli üretimimizi yaptığımız anda, halkımızın bu noktadaki güveni daha da artacaktır" dedi.

"Ben, ilk anda aşımı oldum"

Şu andaki gelişmelerin olumlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ben Cumhurbaşkanı olarak ilk anda aşımı oldum. Birinci, ikinci dozu oldum daha sonra bir de antikor için oldum. Alınan neticeler de olumlu istikamette gelişti" ifadesini kullandı.

Halktan, aşının ikinci dozunu olanların da çok ciddi rakamlara ulaştığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin elinde aşının bulunduğunu, hedefin aşıyı 18 yaşına kadar indirmek olduğunu aktardı.

Kovid-19'u "bela bir hastalık" olarak nitelendiren Erdoğan, hastalara şifa, vefat edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı