Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prof. Dr. Teoman Duralı için başsağlığı mesajı: Unutulmaz hizmetleri oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda Erdoğan "Hocamızın eserleri, yetiştirdiği öğrencileri, sohbetleri, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tefekkür dünyamıza unutulmaz hizmetleri olmuştur" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Arşiv - Prof. Dr. Teoman Duralı, Necip Fazıl saygı ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın, Türkiye'nin fikir dünyasının önemli değerlerinden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Aynı zamanda bilim-kültür alanında Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür Sanat Büyük Ödülünü alacak isimlerden biri olan hocamızın eserleri, yetiştirdiği öğrencileri, sohbetleri, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tefekkür dünyamıza unutulmaz hizmetleri olmuştur. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı hocamıza Allah'tan rahmet ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı vefat etti

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın GZT'ye verdiği röportaj
Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı 74 yaşında hayatını kaybetti. Öte yandan Duralı, geçtiğimiz yıllarda GZT'ye verdiği röportajda, 'Kariyerinize yurt dışında devam etmeniz çok muhtemelken neden Türkiye'de kaldınız?' sorusunu yanıtlamıştı. Gençlik yıllarında hazırlamış olduğu tezin Kebek Üniversitesi tarafından takdir gördüğünü ve üniversiteye davet edildiğini aktaran Duralı, babasının nasihatini aktararak, 'Sen buranın ekmeğini yedin oğlum. Burası seni yetiştirdi, okuttu. Doktorana kadar burası yatırım yaptı sana. Bu tabanı yarık cebi delik millet sana baktı. Şimdi bunlar parsayı kapacaklar. Buranın verdiklerini onlar sömürecekler.' ifadelerine yer vermişti.