Cumurbaşkanı Erdoğan'dan Macron çıkışı:  Farklı ayaklara girip işten sıyrılmaya çalışıyor

TRT canlı yayınında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın terör konusundaki ikiyüzlülüğünden bahsetti. DEAŞ'ı finanse ettiği birçok delille ve mahkeme kararıyla tescillenen Fransız çimento şirketi Lafarge hakkında açıklama yapan Erdoğan, bu durumu Macron'a söylediğini belirterek, "Lafarge'ın verdiği desteklerle terör örgütü buralarda çalışmalar yaptı. Yani hiç bilgisi yokmuş haberi yokmuş gibi bu tür ayaklara giriyor. Bu şekilde işi sıyırmaya çalışıyor. Bunlar böyle, bunlar maalesef ikiyüzlü" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Emmanuel Macron

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT canlı yayınında önemli konularda açıklama yaptı. Fransa'nın terör konusundaki ikiyüzlü tutumunu değerlendiren Erdoğan, DEAŞ'a desteği mahkeme kararlarıyla kanıtlanan Lafarge şirketiyle ilgili Macron ile konuştuğunu ancak Macron'un bilgisi yokmuş gibi davrandığını aktardı.

Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"DEAŞ ile mücadele bahanesiyle bazı ülkeler tarafından PKK/YPG'ye verilen destek kabul edilemez. DEAŞ ile mücadele ettiği iddiası ile PKK/YPG'ye destek verenlere 4 bin 500'den fazla DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdiğimizi hatırlatmak isteriz. Lafarge firmasının DEAŞ ile bağlantılı faaliyetleri bu çerçevede Fransız yargısı tarafından ortaya konmuş ve karara bağlanmıştır.

LaFarge’de gizli belge temizliği

Sıyırmaya çalışıyor

  • Lafarge'ın özellikle bu terör örgütlerine verdiği destekle de bunların oralarda açmış olduğu tüneller, yer altı yapılanmaları Lafarge'nin desteği ile olmuştur. Bunu Macron'a da söyledim. Lafarge'ın verdiği desteklerle terör örgütü buralarda bu tür çalışmalar yaptılar. Yani hiç bilgisi yokmuş haberi yokmuş gibi bu tür ayaklara giriyor. Bu şekilde işi sıyırmaya çalışıyor. Bunlar böyle, bunlar maalesef ikiyüzlü. Öyle de olsa böyle de olsa hamdolsun bizim Mehmetçik'imiz bunları gömdü. Şehitlerimiz oldu fakat şehitlerimizin mekanları cennet. Onların bütün yakınlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun düştüğünü hep birlikte göreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik büyüme beklentisini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam üretim, ihracat büyüme. Bu 4 ana başlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 ama bu 10'un üzerine çıkabilir. Bazı dostlarımız 10'un üzerine çıkabileceğimiz düşüncesini bizimle paylaşıyor. Yıl sonu itibariyle enflasyonla kendisini gösterecek. Faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşüyoruz, enflasyonun da düştüğünü hep birlikte göreceğiz.' dedi.