Doğduğu topraklarda: Gabar'da maket İHA'lar uçtu

Milli İHA ve SİHA’ların temellerinin atıldığı Gabar Dağı eteklerinde çocuklar İHA maketlerini uçurdu. 15 yıl önce İHA’ların ilk deneme uçuşlarının yapıldığı Şırnak’ın Akçay köyü ile Kayaboyun Köyü’ndeki çocuklar, Selçuk Bayraktar’ın gönderdiği İHA maketleriyle eğlenceli dakikalar geçirdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gabar Dağı eteklerinde yaşayan çocuklar, parçaları birleştirip yaptıkları İHA maketlerini heyecanla uçurdu.

Baykar, otomatik iniş kalkış deneme uçuşları 2006 yılında Gabar Dağı’nda yapılan, İHA’ların maketlerini Şırnak’ın Akçay ve Kayaboyun köyü sakinlerine hediye etti.

Akçay köyü muhtarı Ramazan Yılmaz, “İHA ve SİHA’ların ne kadar zorlukla yapıldığını şu an daha iyi anlıyoruz. Oyuncağını yapmak bile zor iken gerçeği yapmak ne kadar zordur. Şu an Akçay’ın tepelerinde uçan İHA ve SİHA’lar sayesinde daha güvenli bir ortamdayız.” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF 13
Selçuk Bayraktar deneme uçuşlarını 15 sene önce burada yapmıştı: Köylüler anlattı 'Düşen İHA'ları nizamiyeye götürüyorduk'
Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) otomatik iniş kalkış deneme uçuşları 15 yıl önce Selçuk Bayraktar ve ekibi tarafından Gabar Dağı'nda yapıldı. Deneme uçuşlarına ev sahipliği yapan Şırnak'ın Akçay köyünün sakinleri de terörle mücadele operasyonlarında başarıyla kullanılan İHA'ların başarılarıyla gurur duyuyor. Şırnaklılar, Selçuk Bayraktar'ı yeniden köylerinde ağırlamak istiyor.

Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural da “Çocuklarımız, Bayraktar ailesini yarı Şırnaklı biliyor. Köyün çocukları onları örnek alıyor.” diye konuştu. İHA maketi alan Nurgül Yılmaz ise “Selçuk ağabeyimize çok teşekkürler.” dedi.

Selçuk Bayraktar'ın hayatı Azerbaycanlı çocuklar için kitap oldu