Dört il örgütü görevden alındı

CHP’de örgütlerdeki arınma süreci devam ediyor. Dün MYK toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kütahya, Uşak, Karaman ve Çankırı’da il başkanlıkları ile merkez ilçe örgütlerinin görevden alındığını açıkladı.

Uğur Duyan
Müslim Sarı

Söz konusu örgütlerin feshedildiğini belirten Sarı, aynı kapsamda Eskişehir, Karaman, Sivas, Kırşehir ve Uşak illerine yeni il başkanı görevlendirmesi yapıldığını bildirdi. Sarı, sosyal medyada “CHP’de istifa dalgası yaşanıyor” yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Üyelerin onda birine bile ulaşmamıştır istifalar. Her on üyeden en az dokuzu CHP’nin siyasal kimliği içinde mücadelesini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

ÖN ANLAŞMA YAPILDI

Öte yandan bugün Özgür Özel, mutlak butlan kararıyla görevlerinden alınan Parti Meclisi ve MYK üyeleri ile Ankara’da Akman Otel’de bir araya geldi. Toplantılar sonrasında eski CHP Sözcüsü Zeynel Emre açıklama yaptı. Emre, kurulacak yeni partiye ilişkin, “Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na başvurumuzu yapıyoruz. Genel merkez binası konusunda ön anlaşma yapıldı” açıklamasında bulundu.