Dükkana başıboş pitbull girdi: İBB 'Birinizi ısırmadan alamayız' dedi

Arnavutköy’de akşam saatlerinde bir oto tamir dükkanına aniden giren pitbull, dükkan çalışanlarını korkuttu. Karşılarında bir anda pitbull cinsi köpeği gören işçiler sağa sola kaçıştı. İBB'yi arayarak yardım isteyen işçiler "Birinizi ısırmadan alamayız" cevabını alınca son çare olarak köpeği çekiciye bindirip, hayvan barınağına götürdü.

Haber Merkezi İHA
Tamirhanede pitbull paniği.

Olay, Arnavutköy Bolluca Mahallesi Abdullah Gül Caddesi üzerinde bulunan bir oto tamirhanesinde meydana geldi. Pitbull cinsi bir köpek, bir anda oto tamirhanesine girdi. Pitbullu gören tamirhane çalışanları, korkarak sağa sola kaçıştı. Daha sonra işçiler, dükkandan ayrılmayan pitbullu çıkarmaya çalıştı.

Tamirhaneden çıksa da çevresinden ayrılmayan pitbull, yoldan geçen pitbull sahibi başka bir vatandaş tarafından bağlandı. İşçiler, tamirhane çevresinden ayrılmayan pitbullu son çare olarak çekiciye bindirip, hayvan barınağına götürdü.

“Sabahtan beri buradan ayrılmıyor”

Köpeğin bir anda kapıdan içeri girdiğini söyleyen bir işçi, “Sobayı falan yıktı. Sonra arkadaşımızın biri buraya bağlamaya çalıştı. Onun elini ısırdı, ipi kopardı. Sokaktan geçen bir çocuk sağ olsun pitbullu varmış. O tuttu, biz bağladık. Böyle duruyor gördüğün gibi. Sabahtan beri buralarda, kapıdan ayrılmıyor. Sahibi de var herhalde tasması var ama durum göründüğü gibi” ifadelerini kullandı.

İBB'Yİ ARADI

  • İBB'yi arayarak yardım isteyen işçiler "Birinizi ısırmadan alamayız" cevabını alınca son çare olarak köpeği çekiciye bindirip, hayvan barınağına götürdü.

Kayseri'de 'Hayvan Hakları Derneği' üyesi bir şahıs üç pitbull çaldı: Boynuna ip geçirdikleri köpeği boğulması pahasına yukarı çektiler
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde belediyenin köpek barınağından 3 adet pitbull cinsi köpek çaldığı belirlenen 2'si kadın 4 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Şüphelilerden birinin kentteki hayvan hakları koruma derneklerinden birisinin üyesi olduğu öğrenildi.

Bursa'da pitbull korumalı kumarhaneye baskın: Kumar oynamıyorduk, çay içmeye geldik
Bursa'da genelge gereği kapalı olması gereken kıraathanede kumar oynandığı bilgisini alan ve kıraathaneye baskın düzenleyen polis 8 kişiyi gözaltına aldı. Polisin operasyon anı saniye saniye kaydedilirken, işyerinin girişinde bulunan Pitbull köpek ise dikkat çekti. Kumar oynayan 8 şüpheliye Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Uymamak, Maske Takmamak ve Kumar Oynamak suçlarından 42 bin 488 lira para cezası kesildi. İş yeri sahibi M.D'ye ise Kumar Oynatmak ve Yer Temin Etmek suçundan adli işlem yapıldı. Gözaltına alınan 8 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bir şüphelinin ise kendini görüntüleyen basın mensuplarına 'Kumar oynamıyorduk, çay içmeye geldik' demesi dikkatlerden kaçmadı.

Ataşehir'de pitbull dehşeti: İki köpek yavrularını korumaya çalışan kediye saldırdı
İstanbul Ataşehir'de biri pitbull cinsi olan 2 köpek sahibi tarafından gezdirildiği esnada, yavrularını koruyan kediye saldırdı. Kedinin saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı. Köpeklerin saldırmasıyla genç kız kediyi köpeklerin arasından almaya çalışarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Uzun uğraşlar sonrası köpeklerin arasından alınan kedi öldü.