Dünyanın gözü Ukrayna'da: Erdoğan Zelenskiy ve Guterres'in bir araya geldiği tarihi zirve sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve sona erdi. Görüşme 40 dakika sürdü.

Haber Merkezi AA
Üçlü zirveden görüntü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlayan saldırılarının ardından ilk kez Ukrayna'ya gitti. Tahıl koridorunun açılmasında öncü rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez barış koridorunun açılması için çabalayacak.

Erdoğan ile Zelenskiy görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy'nin Potoçki Sarayı'ndaki görüşmesi, saat 14.40'da başladı.

Erdoğan Zelenskiy ile Lviv'de bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna'nın Lviv kentinde Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.


Üçlü görüşme sona erdi

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve başladı. Potoçki Sarayı'ndaki üçlü zirve saat 16.50'de başladı.

Kritik zirve 40 dakikalık görüşmenin ardından sona erdi.

Dünyanın gözü Ukrayna zirvesinde: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çantasında iki önemli dosya var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zelenskiy ve Putin'i Türkiye'de buluşturmak için çabamız sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen iftarda büyükelçiler ile bir araya geldi. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, 'Buça'dan gelen görüntüler, sivillerin hedef alınması çabalarımıza gölge düşürdü. Her iki tarafın güven duyduğu ülke olarak çabalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Zelenskiy ve Sayın Putin ile düzenli telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorum. İki lideri Türkiye'de buluşturmak için çabamız sürüyor.' ifadelerini kullandı.