Fatih Belediyesi'nden sokak hayvanları için tedavi merkezi

Fatih Belediyesi, Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ni hizmete açıyor. Yedikule Hayvan Barınağı ile entegre olarak hizmet verecek merkezde, sahipsiz sokak hayvanlarının veteriner hekimler kontrolünde aşı uygulaması, kısırlaştırma, acil durum ve operatif müdahaleler ile rehabilitasyon işlemleri yapılacak. Mikroçip ile kayıt altına alınmaları sağlanacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi hizmete açılıyor.

Bin 300 köpek, 200 kedi, yaklaşık bin 500 sahipsiz sokak hayvanına ev sahipliği yapmakta olan Yedikule Hayvan Barınağı ile entegre olarak hizmet verecek olan Fatih Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi için mevcut barınak alanı içerisinde 112 metrekare olarak inşa edilen hizmet binası klinik olarak hizmet verecek olup 60 metrekarelik 3 ek ünitesi ile tedavi merkezine destek sağlanacak.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, ‘Hayvan Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde açılışı yapılacak olan Tedavi Merkezi ünitesi içerisinde kayıt, operasyon odası, operasyon sonrası bakım odası, bakteriyel enfeksiyon odası, viral enfeksiyon odası ve yoğun bakım ünitesin de yer aldığını söyledi.

Tedavi merkezinde sahipsiz sokak hayvanlarının veteriner hekimler kontrolünde aşı uygulaması, kısırlaştırma, acil durum ve operatif müdahaleler ile rehabilitasyon işlemleri yapılacak ayrıca mikroçip ile kayıt altına alınmaları sağlanacaktır.

Rehabilitasyon uygulamaları sonrası gerekli tüm tedavi süreci tamamlanan ve kayıt altına alınan hayvanlar tekrar doğal ortamlarına geri bırakılacak.

FOTOĞRAF 11
Tarihi Zeyrek Evleri yenileniyor
10 binin üzerinde tescilli kültür varlığı ile İstanbul'un tescilli eserlerinin üçte birine sahip nadir ilçelerden biri olan Fatih'te, geleneksel mimarinin izlerini yansıtan Zeyrek ve Cibali'deki evler, yenilenmeye ve yaşatılmaya devam ediyor.