Fethiye'de faciadan dönüldü: Paraşütçü teleferikte asılı kaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, faaliyete geçen teleferikteki telesiyej hattına dolanan yamaç paraşütü pilotu ile yolcusu görevliler tarafından asılı kaldıkları yerden kurtarıldı.

Haber Merkezi İHA
Fethiye'de telesiyej hattına dolanan paraşüt pilotu ve yolcusu kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; Ölüdeniz Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Babadağ’a yolcusuyla çıkan bir yamaç paraşütü pilotu, hazırlıkların ardından uçuş yaptı. Bin 700 pistinden kalkışın ardından kısa süre sonra paraşüt yeni faaliyete giren telesiyej hattına dolandı.

Telesiyej hattına ikilinin dolandığını gören görevliler, pilot ve yolcusunu bulunduğu yerden kurtardı.

Olayda yaralanan pilot ve yolcusu hastaneye kaldırıldı.

FOTOĞRAF 22
Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Eşsiz manzarasıyla büyüleyen Tahtalı Dağı'nda yamaç paraşütü keyfi
Antalya'nın Kemer ilçesinde, teleferikle 2 bin 365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'na çıkan yerli ve yabancı turistler, heyecan dolu anlar yaşamak için yamaç paraşütü yapıyor.

FOTOĞRAF 7
Tarlaya inen yamaç paraşütçüsüyle çiftçinin ilginç diyaloğu
Burdur'da 30 yaşındaki çiftçi Kazım Öz, tarlasına inen Kanadalı yamaç paraşütçüsüyle diyaloğunu kamerayla kaydetti. Burdur şivesiyle konuşan Öz ile kısıtlı düzeyde Türkçe bilen paraşütçü arasındaki diyalog izleyenleri gülümsetti. Öz'ün "Niye ekinin içine iniyorsun? Zaten kuraklık var" sözleri kahkahaya boğdu.

FOTOĞRAF 14
66 yaşındaki ihtiyar delikanlı: Yapamazsın dediler paraşütçü oldu
Antalya'da yaşayan 66 yaşındaki esnaf emeklisi Ahmet İlter, 'sen yaşlısın, yapamazsın' diyenlere inat yamaç paraşütçüsü oldu. 7 yıldır Türkiye'nin değişik yerlerinde uçan İlter, kendisine uçma diyenlere, 'Yerde sürüngen gibi ölmektense havada kartal gibi ölmeyi yeğlerim' diyor.