Giresun seçim sonuçları 2023: Cumhurbaşkanı, milletvekili genel seçim sonucu oy oranları

Oy sayım işlemlerinin başlamasıyla 2023 Giresun seçim sonuçları sorgulanıyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulasında yerini alırken milletvekili seçimi için de 24 parti parlamento seçimi için yarıştı. YSK verilerine göre Giresun 4 milletvekilini Meclis’e gönderecek. Peki, 2023 seçimlerinde Giresun'da hangi Cumhurbaşkanı adayı, hangi ittifak seçimi kazandı? Giresun milletvekili seçimi hangi parti birinci oldu? İşte Görele, Dereli, Bulancak, Alucra, Tirebolu Cumhurbaşkanı adaylarının ve AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Giresun

Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullandı. Milyonlarca seçmen, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun oy oranlarını merak ediyor. Giresun seçim sonuçları, Türkiye 14 Mayıs Genel Seçim ve Cumhurbaşkanı seçim sonuçları dahilinde açıklanacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin anlık sonuçları ile Türkiye geneli seçim sonuçları Yenişafak seçim sayfasında yer alacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Türkiye bugün cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başında gitti. 08.00 itibarıyla tüm yurtta başlayan oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Seçim sonrası YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, "Kurulumuza şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır." dedi. Peki Giresun seçim sonuçları, Görele milletvekili seçim sonucu, Dereli cumhurbaşkanı seçim sonucu, Bulancak, Tirebolu, Alucra, Yağlıdere, Keşap cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçim sonuçları, partilerin oy oranları ne? İşte Giresun seçim sonuçlarına ilişkin haberin detayları.

2023 seçimleri Giresun seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Giresun cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte bu sayfada anlık olarak açıklanacaktır. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimlerin ardından seçilecek olan 28. Dönem Giresun milletvekilleri burada yer alacaktır.

GİRESUN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

Görele seçim sonuçları 2023

Bulancak seçim sonuçları 2023

Tirebolu seçim sonuçları 2023

Eynesil seçim sonuçları 2023

Alucra seçim sonuçları 2023


14 Mayıs seçimi oy oranları ve dakika dakika son gelişmeler: 81 il 922 ilçeden anlık sonuçlar Yeni Şafak'ta