Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın akşam saatlerinde, kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trakya kesimi (Edirne il geneli, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı) ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Ayrıca açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
İstanbul'a fırtına uyarısı
İBB AKOM da, yarın akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu.
Denizlerde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) fırtına bekleniyor
Öte yandan denizlerde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) fırtına beklendiği duyuruldu.
Uyarı da şöyle denildi:
"Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (05.11.2023) günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Marmara'da rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Ege'de rüzgarın yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, kuzeyinde yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."