Halkın sesi olmaya geldik

Saadet Partisi'nden olaylı şekilde ayrılan Numan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisi (HAS) ile siyaset arenasına merhaba dedi.

Fazlı Şahan
Halkın sesi olmaya geldik

Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra yeni parti kurma kararı alan Numan Kurtulmuş, beklenen açıklamasını yaptı. Kurtulmuş'un yeni partisinin ismi Halkın Sesi Partisi, kısaltması HAS Parti, amblemi ise doğan güneş (Osmanlı Medeniyet Güneşi) oldu. Ankara Rixos Otel'de kurucular kurulu toplantısında partinin tanıtımını yapan Kurtulmuş, sağcı, solcu, muhafazakar, liberal bir parti olmayacaklarını belirterek, "Bu, Türkiye'de halkın merkezi olan bir partidir. Yerimizi halkın merkezi, yeri olarak tanımlıyoruz" dedi. Kurtulmuş, ay sonunda kongrelerini yapacaklarını söyledi.

Kurtulmuş'un önderliğinde kurulan Halkın Sesi Partisi'nin 233 kişilik kurucular kurulu üyeleri de açıklandı. Kurucular arasında gazeteciler ve hukukçuların ağırlıklı olması dikkat çekti. DP Genel Başkan adaylarından akademisyen Çağrı Erhan, Ergenekon kitabı yazarlarından Celal Kazdağlı, Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Teoman Rıza Güneri, Lütfü Esengün, Şeref Malkoç, Mukadder Başeğmez, Ertan Yülek, Rıfaeddin Şahin, Mehmet Bekaroğlu gibi isimler de siyaset yolculuğunda Numan Kurtulmuş'un saflarında yer tutuyor.