Havalimanı metrosunda son hat açılıyor

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası Gayrettepe-Kağıthane hattı 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Projeyle, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat 30 dakikaya inecek.

Geçen yıl hizmete açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimiyle günde 112 sefer ve 8 istasyonda hat çalışarak 5i15 milyon yolcu taşımıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışını, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

GAYRETTEPE- HAVALİMANI ARASI 30 DAKİKA OLACAK

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 9. ve son istasyonunun Kağıthane-Gayrettepe güzergahı olduğunu belirten Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 3,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane etabında tamamlanan çalışmalarla, hat uzunluğumuz 37,5 kilometreye çıkıyor" ifadesini kullandı. Uraloğlu, tamamlanan projeyle, seyahat sürelerinin Gayrettepe-İstanbul Havalimanı için 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey için 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı için 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı için 41 dakika, Taksim-Göktürk için 26 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı için ise 35 dakika olacağını belirtti.

METROBÜS VE METRO HATLARINA BAĞLANDI

Hizmete açıklanacak Gayrettepe İstasyonu'nun, 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olacağını bildiren Uraloğlu, "Bu istasyonumuzun inşası için 66 bin 577 metreküp beton imalatını tamamladık. 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa ettik. 32 yürüyen merdiven ve 8 asansör planlandık. Projemiz, vatandaşlarımıza sağladığı hızlı ve konforlu ulaşım imkanının yanı sıra mimari detaylarıyla da İstanbul'umuza ikonik mekanlar kazandırıyor. Bu istasyonun da hizmete alınmasıyla havalimanı metro hattımız metrobüs ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuyla entegre olacak, hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek, aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş'ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metroyla bağlanmış olacak" ifadesini kullandı.

TRABZON HAVALiMANI iHALESiNi BU YIL YAPACAĞIZ

Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi’nin açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pisti ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatalım istiyoruz. Sonrasında yapım sürecine başlamış olacağız" diye konuştu.

10 KÖSTEBEK AYNI ANDA ÇALIŞTI

Uraloğlu, hattın, "en"lerin ve "ilk"lerin projesi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "İlk olarak, 37,5 kilometreyle tek parça ihale edilen en uzun metro oldu. Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 tünel delme makinesi aynı anda kullanıldı. Tünel delme makinesi ilerlemelerinde, günde 64,5, haftada 333 ve ayda 1233 metreyle kazı rekorları kırdık. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda kullanılıyor. ASELSAN'la işbirliği içinde TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli sinyalizasyon sistemini bu metro hattımızda kullandık."

GÜNDEM
İstanbullulara müjde: Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi hizmete giriyor

GÜNDEM
Kocaeli'ne metro geliyor

GÜNDEM
Ankara'ya altı yeni metro