Hem PKK'ya hem FETÖ'ye servis

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada tutuklanan bilişim uzmanı Orkun Doğuş Dülgeroğlu’nun bağlantıları terör örgütleri FETÖ ve PKK iş birliğini ortaya koydu. Dülgeroğlu, montajlayarak oluşturduğu ses kayıtlarını ve hacker'lıkla elde ettiği bilgileri hem firari FETÖ’cü Cevheri Güven’e hem sosyal medyada “Vartolu” lakabını kullanan firari PKK’lı Veysi Özer’e servis etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hem FETÖ’ye hem PKK’ya servis.

ERDAL KILINÇ - İSTANBUL

Yurt dışında yaşayan firari FETÖ’cüler ile PKK’lılara montajladığı ses ve görüntüleri servis ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile yargı mensuplarına itibar suikastı yapan Yazılımcı Orkun Doğuş Dülgeroğlu tutuklandı. Dülgeroğlu’nun, montajladığı kayıtlar ile hackerlık marifetiyle elde ettiği bilgileri, yurt dışında Türkiye aleyhine yayınlar yapan FETÖ’cü Cevheri Güven ile hem sosyal medyada “Vartolu” lakabını kullanan firari PKK’lı Veysi Özer’e servis ettiği belirtiliyor.

İFTİRA ATMADIĞI KİMSE KALMADI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medya üzerinden yapılan bazı yayınların suç kapsamına girdiği gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında yakalanan Dülgeroğlu, daha önce babasını dolandırıcı, sevgilisini eskort, avukatını istismarcı olarak göstermişti.

BAŞSAVCI UÇAR SORUŞTURMAYI YÖNETTİ

Almanya’da sığınmacı olan Fetullahçı Cevheri Güven yaptığı yayınlarla tartışılan bir isim. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve siyasilere ait görüntülerin yayınlanmasını sağlayan ve kaset kumpaslarının bir numaralı isimlerinden biri olarak biliniyor. Güven’in sosyal medya üzerindeki yayınları, iddiaları, muhalefet partileri tarafından da sık sık gündeme getiriliyor. Güven, son 5 yayınında Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ı hedef aldı. Güven, İsmail Uçar’ın 17/25 Aralık kumpas davaları hakkında iddianame hazırladığını, Yüksek Seçim Kurulu’nun talebi üzerine seçimlerde yapılan usulsüzlükleri soruşturduğunu yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın biri olarak tanıttı. Güven son yayınında da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak kararı veren kişinin, Savcı Uçar olduğunu iddia ederek benzeri iddiaları tekrarladı.

VARTOLU PKK’LI ÇIKTI

Adını fenomen bir dizi karakterinden alan Veysi Özer Fransa’da yaşıyor. Kardeşi halen dağ kadrosunda bulunan Abdul Sittar Özer, PKK adına kanlı birçok eyleme katılmış bir isim. Vartolu da kardeşi gibi PKK örgütüne üye olmak suçlamasıyla aranıyor.

Hedefe aldığı kişiler hakkında montaj, görüntü ve ses kayıtlarıyla veri hazırlayan Dülgeroğlu, bu veriler Cevheri Güven tarafından programda söyleniyor. Ardından ‘Vartolu’ rumuzuyla bilinen Veysi Özer aynı verileri paylaşıyor. Takipçi sayısının fazlalığı, asılsız iddiaların geniş kitlelere ulaşılmasını sağlıyor. İddiaları araştırmayan muhalif partiler ise bilgileri paylaşarak, tüm ülkeye yayılmasını sağlıyor.

Tanımıyor ama paylaşımı var!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Dülgeroğlu’nun Cevheri Güven ve Veysi Özer ile irtibat halinde gerçeğe aykırı dijital veri alışverişi yaptığı, bu yolla sosyal medya üzerinden kamu kuruluşları hakkında asılsız ithamlar yaydığı yönündeki ihbarlar sonrası soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gülgeroğlu ifadesinde, “-Cevheri Güven’i sadece paylaşımlarından tanıdığını, “Fetullahçı olabileceğini” belirtti. Dülgeroğlu, Vartolu lakaplı Özer ile ilgili, “Haber alış verişim olmadı. Kendisi zaman zaman benim paylaşımlarımı alır beğenirdi” dedi. Ancak el konulan dijital materyallerde Dülgeroğlu’nun Güven ve Özer’le birçok kez paylaşımda bulunduğu tespit edildi.


MSB duyurdu: Sınır hattında ikisi FETÖ biri PKK'lı yedi kişi yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Diyarbakır merkezli 10 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 16 gözaltı