Hilali dikemezsek Ankara’da boğuluruz

MHP lideri Bahçeli, Afrin temizlendikten sonra hedefin Fırat’ın doğusu olması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Türkiye haklı, hukuki, meşru bir duruşla bekasını savunmaktadır. Afrin’de mücadele etmezsek, Menbiç’e girip Fırat’ın doğusuna hilali taşımazsak, Ankara’da teslim olur, Anadolu’da boğuluruz” dedi.

Nur Banu Aras Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında Zeytin Dalı Harekatı’nın imrenilecek bir şuur, takdir edilecek bir planlama, tebrik edilecek bir başarıyla icra edildiğini ifade etti.

Bahçeli, “Zalim Esed’in Afrin’e giden sözde halk güçlerinin kendilerine bağlı olduğunu birkaç gün evvel itiraf etmesi, Şam yönetimiyle PKK/PYD arasındaki teması alenen ifşa etmiştir. Suç ortakları belirginleşmiştir. Siviller olmasaydı, teröristler kadınların, yaşlıların, çocukların ardına saklanmasaydı, Türk ordusunun önünde kim durabilir, kimler kahramanlarımızla baş edebilirdi? Türkiye aynı şekilde Afrin’deki masumların can güvenliği için mücadele halindedir” dedi.

İNSANLIĞIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM

BM’de alınan ateşkes kararına işaret eden Bahçeli, “2016 yılında Halep’te ne yaşanmışsa, bugün Doğu Guta’da aynısı, adeta kopyası yaşanmaktadır. Yaklaşık 400 bin kişi yıllardır Doğu Guta’da açık cezaevindedir.

Esed bebeklere bomba atmaktadır. Çocuklara kast etmektedir. İnsanlığın gözü önünde katliam yapmaktadır. Doğu Guta’da ateşkes ilan ediliyor ama Esed aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 700’e yakın sivili gözünü kırpmadan öldürüyor, binlercesini ölüme terk ediyor. Hem de bunu insanlığın gözü önünde yapıyor” diye konuştu.

BU İŞİN DOĞUSU BATISI YOK

Bahçeli, okuduğunu anlama, duyduğunu anlamlandırma özürlüsü ABD’li sözcülerin, BM Güvenlik Konseyi'nin 2401 Sayılı Kararı’nın Afrin’i de kapsadığını iddia ettiklerini anımsatarak, “Fırat’ın batısında terörist olan, doğusuna geçince sütten çıkmış ak kaşık mı olacaktır? Bu işin doğusu batısı yoktur. Afrin temizlenir temizlenmez, harekatın kapsamına Münbiç alınmalı, teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır” dedi.

ADAM GİBİ DÜŞMAN OLUN

ABD’ye seslenen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Dolambaçlı yollara girmeden, vicdan uçurumuna düşmeden, insanlık haysiyetiyle oynamadan PKK/PYD/YPG’ye aman vurmayın, aman yapmayın desenize. Her taşın altına fitne döşedik itirafını yapsanıza. Düşmansanız, adam gibi düşman olun. Müttefikseniz mertçe, samimiyetle, safiyetle müttefik olun. Kıvırmayın, kaçmayın, ipe un sermeyin. Böyle ayak oyunlarına hiç tevessül etmeyin. Türkiye haklı, hukuki, meşru bir duruşla bekasını savunmaktadır. Afrin’de mücadele etmezsek, Münbiç’e girip Fırat’ın doğusuna hilali taşımazsak, Ankara’da teslim olur, Anadolu’da boğuluruz.”

BAŞARAMAYACAKLAR

Bahçeli, “Kaynağımızdan kopmazsak, bin yıllık kardeşliğimizi bozmazsak, milli duruşumuzdan ayrılmazsak yedi düvel tekrar gelse akıbeti yine mazideki gibi olacaktır. FETÖ-PKK-PYD-YPG-DHKP-C ve IŞİD’i kurup üzerimize salanlar başaramayacaklar, Türk milletini son yurdunda işgal ve esaret altına alamayacaklardır” ifadelerini kullandı.

  • Neyse gereği yapılmalıdır
  • Kadın cinayetlerine ve cinsel istismara dikkati çeken MHP lideri Bahçeli, “İstismar suçuna getirilecek cezalar ister kimyasal isterse de ebedi mahkumiyet olsun, sonuna kadar uygulanmalı, sonuna kadar istismarcıların hesabı görülerek iyi hal falan da dikkate alınmamalıdır. Her şeyden malumat sahibi olurken, duyduğumuz, haberini aldığımız veya okuduğumuz şiddet sahnelerine daha ne kadar tepkisiz kalacağız? Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Ve hiçbir ihanet cezasız bırakılmamalıdır. Eğer var olacaksak, eğer geleceği şuurla kavrayıp, irademizle kaleme alacaksak kadına yönelik şiddeti durdurmalı, katilleri ve şiddet faillerini toplumdan tecrit etmeliyiz. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam, neyse gereği yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bu da bir beka meselesidir” diye konuştu.

Yoğrulma kurultayı

MHP 12. Olağan Büyük Kurultayı’nın 18 Mart'ta olduğunu belirten Bahçeli, kurultayın temasının “Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka” olduğunu bildirdi. Bahçeli, “Milli duruş dedik, milletimizi durdurmak isteyenleri durdurduk. Biz cumhur ittifakı diyoruz, Türk milletine karşı küresel suikastın karşısında duruyoruz. 12. Olağan Büyük Kurultayımız yoğrulma kurultayı olacak” dedi.