İçişleri Bakanı Soylu'dan İdlib sınırındaki hudut karakoluna ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib sınırındaki Şehit Üsteğmen Mehmet Alim Hudut Karakolu'na ziyarette bulundu. Bakan Soylu, karakol kalesinden sınır bölgesini inceledi.

Haber Merkezi AA
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İl Güvenlik Toplantısı için Hatay'da bulunan İçişleri Bakanı Soylu, Altınözü ilçesinde Suriye sınırında yer alan Şehit Üsteğmen Mehmet Alim Hudut Karakolu'na gitti.

Burada şeref defterini imzalayan Soylu, karakol kalesinden sınır bölgesini inceledi.

Güvenlik ve kamera sistemlerini de inceleyen Soylu, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan'dan bilgi aldı.

Soylu'ya ziyaretinde İçişleri Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hatay Valisi Rahmi Doğan, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik de eşlik etti.

Bakan Soylu İdlib sınırında nöbet tutan askerin hudut tekmilini dinledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib sınırındaki karakolda nöbet tutan Malatyalı askerin hudut tekmilini dinledi. Mehmetçik ile bir süre sohbet eden Bakan Soylu, karakol kalesinden sınır bölgesini inceledi. Güvenlik ve kamera sistemlerini de inceleyen Soylu, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan'dan bilgi aldı.

Hudut tekmili: Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, sorumluluk bölgemde korumakla görevli gözetleyiciyim, gözüm sorumluluk bölgemde, kulağım komutanda, vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım komutanım!

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışının nedenini açıkladı: Amacı FETÖ ve PKK'yı kurtarmak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Nerede bu devlet?' dedirtmedik hiçbir zaman
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 22. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuştu. Geçmişte televizyonlarda 'Nerede bu devlet' sözlerini duyarak büyüdüğünü söyleyen Bakan Soylu, 'Allah'a binlerce kere hamdolsun ki 'Nerede bu devlet?' dedirtmedik hiçbir zaman. Milletimizin en zor zamanında yanında olduk.' ifadesini kullandı.