İsrail Başbakanı Lapid: Türkiye'ye büyükelçi atanması önemli adım

Ülkesinin Ankara'ya Büyükelçi atamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Türkiye ile ilişkileri iyileştirmede önemli bir adım olduğunu" söyledi.

Haber Merkezi AA
İsrail Başbakanı Yair Lapid

Lapid, İsrail hükümetinin haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilere değindi.

Aralarında İsrail'in Ankara Büyükelçisi Idit Lilian'ın da yer aldığı bazı atamaların bugün hükümete sunulacağını belirten Lapid, "Bu son bir yıldır üzerinde çalıştığımız Türkiye ile ilişkileri iyileştirmede önemli bir adım. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York'ta buluştum. Ekiplerimize, ekonomik, diplomatik ve turizm ilişkilerini geliştirmek için talimat verdik." diye konuştu.

İsrail’in Ankara büyükelçisi belli oldu

Türkiye ile İsrail, 17 Ağustos'ta diplomatik ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasının kararlaştırıldığını ve karşılıklı büyükelçi atanacağını açıklamıştı.

Irak'ın kuzeyinde Asos bölgesinde 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde Asos bölgesinde ilk belirlemelere göre 23 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Mili Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte bulunan Asos bölgesine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre 23 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

FOTOĞRAF 8
Türkiye'de bir ilk: TSK'ya teslim edildi
Türkiye'nin ilk yerli ve milli simülatörü olan DUNKER, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Dünyadaki benzer tesislere göre daha gelişmiş özelliklerle donatılan DUNKER sayesinde NATO ve farklı ülkelere hizmet ihracı sağlama imkanı da olacak.