İstanbul Boğazı'nda büyük tehlike: Arızalanan gemi kıyıya 100 metre kala durdu

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen Panama bandralı Viva Eclipse isimli gemi sürüklendi. Kıyıya 100 metre kala duran gemi nedeniyle Boğaz trafiği geçici olarak askıya alındı.

Haber Merkezi DHA
Üsküdar sahilinde, vapur iskelesinin 100 metre açığında tehlike.

İstanbul Boğazı'nda makina arızası verdiği belirtilen Panama bandralı Viva Eclipse isimli gemi sürüklendi.

Çağrı üzerine olay yerine Kıyı Emniyeti kurtarma botları ile Sahil Güvenlik gemileri sevk edildi. Kıyıya yakın noktada demir atan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Boğaz trafiği askıya alındı


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tuzla'dan Rusya'ya seyir halindeyken Üsküdar önlerinde dümeni kitlenen 190 m boyunda ve boş vaziyetteki VIVA ECLIPSE isimli dökme yük gemisi için KURTARMA-8-9-10 römorkörleri ve KEGM-3 botumuz ivedilikle olay mahalline yönlendirildi. Boğaz trafiği geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.

Gemi Küçükçekmece Demir Bölgesine demirletildi

Üsküdar açıklarında Panama bayraklı Viva Eclipse adlı arıza yapan kuru yük gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörler refakatinde Küçükçekmece Demir Bölgesine emniyetle demirletildi.

Üsküdar açıklarında demir atan gemi kurtarma çalışmalarının ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinin koordinasyonunda kılavuz kaptan, Kurtarma-8, Kurtarma-9 ve Kurtarma-10 römorkörleri refakatinde Küçükçekmece Demir Bölgesine emniyetle demirletildi.

Gemi trafiği yeniden açıldı

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait kurtarma römorkörleri ve hızlı tahlisiye botu ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş, Boğaz trafiği geçici olarak askıya alınmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Dümeni kilitlenen gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi koordinasyonunda kılavuz kaptan ve römorkörler refakatinde Küçükçekmece Demir Bölgesi’ne emniyetle demirletildi.

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, saat 20.00 itibarıyla güney-kuzey yönlü olarak yeniden açıldı.

Boğaz'da mayın alarmı

FOTOĞRAF 9
İstanbul Boğaz’ı turkuaza büründü
İstanbul Boğazı'nın turkuaza bürünmüş hali havadan çekilen görüntülerle kartpostallık manzaralar ortaya çıkarttı.

FOTOĞRAF 6
İstanbul Boğazı'nda sis gemi trafiğini olumsuz etkiledi
İstanbul Boğazı'nda etkili olan sis gemi trafiğini olumsuz etkiledi. Zeytinburnu açıklarında onlarca geminin boğazdan geçmek için beklediği görüldü.