İstiklal'deki bombalı saldırıda yeni gelişme: Sekiz zanlı daha yakalandı

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının ardından yapılan çalışmalarda, Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ın sınırı geçmesine yardım ettikleri tespit edilen sekiz kişi daha gözaltına alındı. Beş şüpheli de Bulgaristan’da yakalandı. Beyoğlu'ndaki terör saldırısıyla ilgili toplam gözaltı sayısı 13'e yükseldi.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin 8 şüpheli daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. olmak üzere 8 şüpheli daha yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

13 ZANLI YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 2 zanlı yakalanmıştı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısıyla ilgili toplam gözaltı sayısı 13'e yükseldi.

FOTOĞRAF 14
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristle ilgili ilginç detay: Adres New York mu?
İstiklal Caddesi'nde altı vatandaşımızın can verdiği bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashir'in sorgusu sürerken, gözaltı sayısı ise 48'e yükseldi. Kadının, erkek bir terörist ile karı koca kılığında İstanbul'a geldiği öğrenildi. Albashir'e yaklaşık 1 kilo patlayıcı verdiği ve İstiklal Caddesi'ne gönderdiği belirlenen erkek terörist her yerde aranıyor. Öte yandan Albashir'in evinde yapılan aramalarda 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi. Öte yandan İngiliz Mirror gazetesi, İstanbul'da yakalanan terörist ile 2005 yılında Londra'da bombalı saldırı düzenleyen teröristin ortak noktasına dikkat çekti.

İstiklal Caddesi'ne bomba bırakan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan kadın terörist sağlık kontrolünden geçirildi
İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, saldırının faili Ahlam Albashır ve beraberindeki zanlılar, emniyet güçlerince sağlık kontrolü amacıyla İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.