İYİ Partili Aydın'dan HDP'nin kapatılması davasına dair yorum: Çok ağır gerekçeler var

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, vekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu ve HDP'ye kapatma davası açılmasındaki gerekçelerin "çok ağır" olduğunu savundu. Aydın, yaptığı açıklamada, "Dün akşam milletvekili arkadaşım attı ve bakınca çok ağır gerekçeler olduğunu gördüm" dedi.

Haber Merkezi DHA
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın

Antalya'da basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve HDP'nin kapatılması için açılan davayı değerlendirdi.

Gerekçelerin çok ağır olduğunu öne süren Aydın, "Dün akşam milletvekili arkadaşım attı ve bakınca çok ağır gerekçeler olduğunu gördüm. Şimdi akılları başlarına gelmiş HDP'ye dava açmışlar" dedi.

İYİ Partili Çıray: Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine karşıyız

İyi Partili Aytun Çıray: Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini kabul etmiyoruz
İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, TELE 1 kanalında HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hakkında konuştu. Çıray konuyla ilgili 'Bir rakip olarak fikirlerini beğenmeye biliriz ancak hukuk ihlal ederek yapılan bir mahkeme sonucu vekilliğinin sona ermesine tamamen zıt fikirlerde olmamıza rağmen, hukukun üstünlüğünü ve anayasal bir devleti savunan parti olarak kabul etmiyoruz' ifadelerini kullandı.

Akşener’e HDP’nin kapatılması için açılan davanın sorulmasına izin vermeden uzaklaştı
Çanakkale'de temaslarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, gazeteciler tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin görüşü sorulmak istendi. Muhabirlere izin vermeyen Akşener, arkasını dönerek hızlıca alandan uzaklaştı.