İzmir merkezli terör operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

İzmir merkezli 12 ilde, MLKP, TKP-ML, DSİH VE PKK terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda

gözaltına alınan 47 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan kişiler arasında 4 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı da bulunuyor.

Haber Merkezi İHA
Şüphelilerin emniyetteki sorgularında susma hakkını kullandıkları öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile İzmir Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütleri MLKP, TKP/ML, DSİH ve bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş; haklarında gözaltı kararı verilen 33’ü MLKP, 8’i DSİH, 1’i TKP/ML ve 8’i PKK üyesi 51 şüpheliden 47’si yapılan operasyon ile yakalanmıştı.

FOTOĞRAF 13
İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen terör operasyonlarından ilk fotoğraflar
İzmir merkezli 12 ilde terör örgütleri MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK/YPG'ye yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalandı. Yapılan operasyonda çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, örgüte ait olduğu değerlendirilen doküman ele geçirildi.

Suçlamaları kabul etmediler

47 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgularında susma hakkını kullandıkları ve suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü olduğu belirtilen ve MLKP terör örgütü üyeliğinden gözaltına alındığı kaydedilen O.M’nin, Covid-19 nedeniyle karantinada olduğu, 1 şüphelinin de ameliyat için hastanede olduğu, bu şüphelilerin adliyeye yarın sevk edileceği belirtildi.

İzmir merkezli 12 ilde dev operasyon: 51 kişi hakkında gözaltı kararı

Düzenlenen operasyonun MLKP terör örgütüne yönelik bugüne kadarki en büyük operasyon olduğu belirtildi.