İzmir'de sağanak su baskınlarına neden oldu: Vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde etkili olan sağanak bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Mahalle sakinleri altyapı yetersizliği ve önlem alınmaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine büyük tepki gösterdi.

Haber Merkezi AA
10 dakikalık yağmurda sel meydana geldi.

Kentte akşama doğru kuvvetli yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlarda sağanaktan korunmaya çalıştı.

Özellikle Çay Mahallesi'ndeki 2100. Sokak'ta yağmur nedeniyle su birikintileri oluştu, trafikteki bazı araçlar yolda kaldı.

Su baskınına maruz kalan mahalle sakinleri altyapı yetersizliği ve önlem alınmaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine büyük tepki gösterdi.

Mahalle muhtarı Sabri Yılmaz her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek, problemin çözümü için defalarca belediyeyle görüştüklerini ifade etti.

Bugün de aynı manzarayla karşılaştıklarını vurgulayan Yılmaz, yağmur suyu gider hattı yapılması durumunda sorunun çözüleceğini dile getirdi.

FOTOĞRAF 9
Sağanak yağmur İzmir'de etkili oldu: Kemeraltı'nda işhanını su bastı
İzmir'de sabah başlayan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla dolarken, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir işhanını su bastı.

FOTOĞRAF 23
İzmir ve Balıkesir'i fırtına vurdu: Denizle kara birleşti onlarca tekne battı
Meteoroloji uzmanlarının günlerdir yaptığı uyarıların ardından yurdun birçok noktasında sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Olumsuz hava koşullarından en çok etkilenen iller İzmir ve Balıkesir oldu. İzmir'in Dikili ilçesinde ilk belirlemelere göre 25 balıkçı tekneleri battı. Fırtınanın etkisiyle taşan deniz Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Parkı ve sahil şeridini su altında bıraktı. Fırtınanın etkili olduğu bir diğer kent olan Balıkesir Ayvalık'ta ile yetkililer tarafından açıklamaya göre; 17 çatı uçtu, 10 ağaç devrildi ve 30 tekne battı.

FOTOĞRAF 20
İzmir'de sağanak, sel ve su baskınlarına neden oldu
İzmir'de etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu.