İzmir'deki depremde can kaybı 98'e yükseldi

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde can kaybının 98'e yükseldiğini, 147
kişinin ise tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Haber Merkezi AA
İzmir'de geçtiğimiz cuma günü 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 98, yaralananların sayısının ise 994 olduğu belirtildi.

Yaralananlardan 774'ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 147'sinin ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir'de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12’sinde çalışmalar tamamlanmış olup 5 binada çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

İzmir'de 58'inci saatte gelen mucize: İdil Şirin enkazdan sağ çıkartıldı

İzmir genelinde 1712 çadırın kurulumu tamamlandı

FOTOĞRAF 14
65 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan 3 yaşındaki Elif umutları tazeledi
İzmir'de meydana gelen deprem felaketinin 62'inci saatinde 3 yaşındaki Elif bebek enkazın altından sağ çıkarıldı.

Elif bebeğin 65'inci saatte enkaz altından çıkarılma anı kamerada
İzmir'deki Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek, yaralı çıkarıldı. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği Bayraklı ilçesinde, depremin ardından geçen yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi. Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif bebek, enkaz altından yaralı kurtarılan 106'ıncı kişi oldu.