Kandil tutuştu: Kürt gençleri PKK'nın hedefinde

Başarılı ve kararlı nokta operasyonlarla PKK’ya ağır darbe vurulması, terör örgütünün sözde lider kadrosunda paniğe neden oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Duran Kalkan

Başarılı ve kararlı nokta operasyonlarla PKK’ya ağır darbe vurulması, terör örgütünün sözde lider kadrosunda paniğe neden oldu. Özellikle PKK’nın sözde sorumlu düzeydeki elebaşlarının etkisiz hale getirilmesi ve örgütten kopuşların ardından, Duran Kalkan Kandil’den savaş çağrısı yaptı.

Teröristlere Pençe darbesi: 9 PKK'lı öldürüldü

MSB: 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

  • Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri görmezden gelen PKK elebaşı, Kürt gençlerin PKK’ya destek verip eylemlere katılmasını istedi. Örgütün yalnızlaşarak kimseden destek göremediğini de ima eden Kalkan, “Savaş propagandası yapılmalı” sözleriyle yeni bir hendek-barikat terörü oluşturmak istedi. Kalkan, kentlerde, şehir merkezleri ve kırsal alanda terör saldırıları yapılması yönünde talimat verdi.

FOTOĞRAF 11
Altı buçuk yıl uğraştı PKK'dan kaçan kızına kavuştu: En büyük zaferi sarıldığım an yaşadım
Tunceli'de Güllü Turan, 6,5 yıl önce terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı kızı Alev'e (17) kavuşmanın sevincini yaşıyor. Kızının örgütten kaçmasının ardından 56 yaşında hayatının en mutlu anını yaşadığını belirten Turan, "6,5 yıl mücadele ettim, evladıma kavuştum ve en büyük zaferi ona sarıldığım an yaşadım" dedi.