Kocaeli'de ABD ordusunda general olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yapan sanık yargılanıyor

Kocaeli ilinde kendisini ABD ordusunda general olarak tanıttığı kadını 60 bin dolar dolandırdığı iddia edilen sanığın yargılanmasına Kocaeli'de Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık S.G. katılmazken, mağdur N.Ç. salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen N.Ç, sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği sanığın, kendisini ABD ordusunda general olarak tanıttığını söyledi.

N.Ç. bir süre sonra emekli olacağını belirten sanığın, emekli parasının Türkiye'ye getirilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu belirttiğini kaydetti. Sanığın güven verici davranışları sonucunda 60 bin doları belirtilen hesaba farklı tarihlerde gönderdiğini aktaran N.Ç, daha sonra dolandırıldığını anladığını anlattı.

N.Ç. parasını alamadığını dile getirerek, sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Amerikalı kadını yatırım vaadiyle 56 milyon lira dolandırdılar

FOTOĞRAF 13
70 milyonluk vurgun: Ev sahibi yapacağım diye herkesi dolandırdı
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde iddiaya göre, bir müteahhit farklı illerden 80'e yakın kişiyi ev sahibi yapacağım vaadiyle dolandırdı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlardan yaklaşık 70 milyona yakın para aldığı ve soyadını da değiştirdiği öne sürülen müteahhidin, bir daireyi 2-3 farklı kişiye sattığı da öğrenildi. Dolandırıldıklarını düşünerek soluğu Sakarya'da alan ve emniyete ifade veren mağdurlar arasında bir de şehit çocuğu bulunuyor.