Kolombiya'da depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri Türkiye'ye gönderildi

Kolombiya'da, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından toplanan insani yardım malzemeleri Türkiye'ye gönderildi. Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) ortak çalışmasıyla depremzedeler için paketlenen koliler, Türk Hava Yolları (THY) kargo uçağıyla afet bölgesine yollandı.

Haber Merkezi AA
Kolombiya Türkiye için seferber oldu

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kolombiya'da geçen haftadan bu yana yardım seferberliğinin yaşandığını belirterek, 6 ton yardım malzemesinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde depremzedelere ulaştırılacağını söyledi.

"Yardım seferberliğinin bu kadar yoğun olmasında pay çok büyük"

Kolombiyalıların genç, yaşlı, küçük, büyük demeden ellerindeki kolilerle elçilik binasına akın ettiğini anlatan Sun, "Yardım seferberliğinin bu kadar yoğun olmasında Anadolu Ajansının (AA) payı çok büyüktür. AA, kamuoyuna yansıtılmasında ve duyurulmasında büyük rol oynadı. Kolombiya halkının yüce gönüllüğüne şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Kolombiya, afetzedelere destek için Türkiye'ye dün 20 kişilik uzman ekip yollamıştı.

Kolombiya vatandaşları, düzenlenen kampanyaya büyük ilgi göstererek kısa süre içinde yüzlerce paketi TİKA binasına getirmişti. Yoğun yardımlar nedeniyle TİKA'nın kapasitesinin tamamen dolması üzerine getirilen koliler, Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğine yönlendirilmişti.


ABD'den deprem sonrası Türkiye'ye destek açıklaması

Asrın felaketinde 10'uncu gün: 35 bin 418 canımızı yitirdik

Birlikte çok güçlüyüz: Deprem dayanışmamızı konuştuk