Komandolardan Bozkurt'a marşlı veda: Çatakta, batakta, Bozkurt’ta daima göreve hazır!

Kastamonu Bozkurt'ta 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın taşması sonucu yaşanan sel felaketinin ardından ilçede görev yapan komandoların bir bölümü ant içerek bölgeden ayrıldı.

Haber Merkezi AA
Komandoların andı Bozkurt'ta yeri göğü inletti.

Bozkurt'ta 11 Ağustos'ta şiddetli yağışların ardından yaşanan sel, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasara yol açtı.

Sel felaketinin ardından bölgeye sevk edilen yüzlerce komando, ev ve dükkanların temizlenmesinden eşyaların taşınmasına kadar birçok görevi başarıyla yerine getirdi.

Mehmetçik Bozkurt'a Komando Marşı ile veda etti
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde görev yapan komandoların bir bölümü ant içerek bölgeden ayrıldı.


Bozkurt'ta temizleme çalışmaları sürüyor: Buldukları eşyalar komandoları duygulandırdı

YUVAYA DÖNÜŞ

Görevlerini tamamlayan komandoların bir bölümü ilçenin girişinde bulunan Bozkurt yazısı önünde ant içerek birliklerine dönmeye başladı.

Komandolar görevde: Selin vurduğu ilçeyi canla başla temizliyorlar

Kastamonu 5. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında görevli komandoların yüksek sesle söylediği komando andı tüyleri diken diken etti.

"Hakkari’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da Bozkurt’ta"

“Ben Türk komandosuyum düşmanı çelik pençemle ezerim. Her yerde ben varım. Havada, karada, çatakta ve batakta. Hakkari’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da Bozkurt’ta… Her zaman ve her yerde daima hazır…”

  • Çevredeki vatandaşlar da alkışlarla komandolara destek verdi.


FOTOĞRAF 24
Komandolar Bozkurt'ta: Sel bölgesinde 30 Ağustos coşkusu
Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Sel sonrası yardım çalışmalarına katılan komandolar da ilçedeki törende yer aldı.

FOTOĞRAF 6
Bozkurt'ta sel sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından, ev ve iş yerlerinin içine dolan çamur ve enkazın kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

FOTOĞRAF 20
Komandolar selin vurduğu ilçeyi ellerinde küreklerle temizliyor
Sel afetinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bir taraftan arama kurtarma çalışmaları sürerken, diğer taraftan bölgeye sevk edilen komandolar, iş yerlerine ve evlere dolan çamur yığınlarını kaldırarak, ellerinde küreklerle temizlik yapıyor.


FOTOĞRAF 9
Ayağınıza taş değmesin: Komandolar selden etkilenen camiyi deterjan ve sabunla yıkadılar
Tokat Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığından sel bölgesine gelen askeri personel, selden etkilenen Bozkurt Merkez Camisi'nde temizlik yaptı.

Sınır ötesi operasyondan dönen komandolar Bozkurt'ta yaraların sarılması için çalışıyor
Suriye'de sınır ötesi operasyonlara katılan komanda birlikleri, şimdi de sel felaketinden etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için çalışıyor. Askerlerin bir kısmı ellerine aldıkları kürek ve el arabaları ile dükkanların içini temizlerken, bir kısmı da yapılan iş bölümü sonucu diğer işlere koşuyor. Jandarma personeli, bölgenin bir an önce eski günlerine dönmesi için canla başla mücadele ediyor.

Hatay Dörtyol'da orman yangınına müdahale eden Mehmetçik Komando Marşıyla kışlaya döndü
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında görevli Mehmetçik, yangının söndürülmesinin ardından komando marşı söyleyerek kışlasına döndü.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Şifalısu bölgesinde bulunan ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Havadan ve karadan alevlerle etkin bir şekilde mücadele edildi. Mücadeleye asker ve polislerimiz de destek verdi. Yangına 2 helikopter, karada ise 50 arazöz ve su tankı, 5 dozer ve 250 personelle müdahale edildi. Hatay Valiliği'nin talebi üzerine yangın bölgesine destek için görevlendirilen 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan 160 personel yangının söndürülmesinin ardından komando marşı eşliğinde kışlasına döndü.

Havada yangın helikopteri, karadan ise İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarına devam ettiği görüldü.