Komşuyu Hakan Fidan korkusu sardı: Zorlu görevleri başardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine'yi açıklamasının ardından komşuyu Hakan Fidan korkusu sardı. Dışişleri Bakanlığı görevine Hakan Fidan'ın getirilmesi Yunanistan'da büyük ses getirdi. Hakan Fidan'ın çok zeki bir diplomat olduğundan bahseden Yunan basını, Fidan'ın zor ve tehlikeli görevlerde bile başarılı olduğuna vurgu yaptı.

Haber Merkezi Diğer
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine Hakan Fidan'ın getirilmesi Yunanistan'da büyük korkuya neden oldu.


Yunan basınında yer alan analiz yazısında Hakan Fidan'ın zor ve tehlikeli görevlerde büyük deneyime sahip olduğuna vurgu yapıldı.


Yunan basınında yer alan haberlerde Hakan Fidan'ın Türk gücünün görünmeyen tarafını sembolize ettiği belirtilirken, "Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya gibi diplomasinin çok zor olduğu alanlarda müzakereciydi. Son olarak Mısır'da daha zorlu bir görevde bulundu ve sonunda kapıyı açmayı başardı" ifadeleri kullanıldı.


Hakan Fidan'dan başta Türk-Amerikan ilişkileri olmak üzere uluslararası arenada bir dizi konuyu çözmesi isteneceği ifade edildi.


Yazıda, "MİT'te geçen bunca yıl boyunca çok zeki, askeri, diplomat, akademisyen ve mükemmel durumsalcı bir karışımı olan Hakan Fidan'ın Türkiye dışişleri bakanlığına yerleştirilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecekte nasıl bir politika izleyeceğini gösteriyor" denildi.


Fidan'ın profilinin dış politikada Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'sinin güçlü tarzını koruma niyetini gösterdiği yorumu yapıldı.

Hakan Fidan'ın geçmişinde Yunan-Türk ilişkilerinin yalnızca gizli servisler düzeyinde ele alındığı da belirtildi.


Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni'ne Yunanistan Dışişleri Bakanı Vasilis Kaskarelis de katıldı.


Kaskarelis, Külliye'de Dışişleri Bakanlığına getirilen Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ayaküstü sohbet etti.


Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oldu: MİT Başkanlığına atama yapılacak

Hakan Fidan kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan cenaze törenine beraber geldi

Hakan Fidan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Erdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması