Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yurtlar 18-25 yaş grubuna ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerimizin yaz aylarını verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sunacağımıza inandığım iki projeyi başlatıyoruz" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yurtlar 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş grubu arasındaki öğrencilere ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerin yaz aylarını verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sağlayacağına inandığı iki uygulamayı başlattıklarının müjdesini verdi.

İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı spor okullarının 81 ilin tamamında 5-18 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek şekilde açık olacağını ifade eden Erdoğan, "Yüzmeden tenise, eskrimden güreşe, jimnastikten judoya kadar sporun her branşında faaliyet gösteren bu okullarımızdan geçtiğimiz yıl 2 milyon 745 bin evladımız istifade etmişti. Bu yıl spor okullarımızda 4 milyon 100 bin evladımızı sporla buluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi spor okullarımıza davet ediyoruz." dedi.

"18-25 YAŞ ARASI EVLATLARIMIZIN ÜCRETSİZ KONAKLAMALARINA AÇIK OLACAKTIR"

  • Gençlere bir diğer müjdelerinin de yaz aylarında gönüllerince seyahat edebilmelerine imkan sağlayacak bir kolaylıkla ilgili olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yine 81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır. Rezervasyonla bu yurtlardaki konaklama imkanlarından faydalanacak gençlerimizin, ülkemizi rahatça gezmelerine, tanımalarına, yeni arkadaşlıklar kurmalarına imkan sağlayarak, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmalarını hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM'ye çağrı: Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum

FOTOĞRAF 10
Rezerv değeri bir milyar dolar: Adana'da iki kuyudan petrol fışkırıyor
Adana'da petrol mü bulundu, ne kadar? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Adana'da petrol rezervi için müjdeyi verdi. Peki, Adana'da petrol mü bulundu, ne kadar? Adana'da bulunan petrolün kalitesi ne?

FOTOĞRAF 15
Memurların beklediği son dakika: Memur maaşları hangi gün ödenecek?
Memur zammı ne zaman yatacak? sorusu son dakika açıklama ile yanıt buldu. Memur ve emeklilere temmuz ayında zam yapılacak. Bu zam oranı enflasyon farkı ve rakamlarına göre belirlenecek. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı memur maaşlarının bayram öncesi yatacağını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada zam oranı hakkında bilgi vermişti. Peki, memur emekli zammı ne kadar olacak? İşte temmuz ayı memur maaşı ödeme tarihi ve detaylar...

FOTOĞRAF 11
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili uzadı
Kurban Bayramı yaklaşırken, bayram tarihi ve tatilin kaç gün olacağı Google aramalarında yer almaya başladı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile birleşecek mi? Bütün bu soruların cevabını Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

FOTOĞRAF 11
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Müjdeyi kısa sürede vereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili müjdeli haberi verdi. Asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah en kısa sürede müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşacağız" dedi. Çalışmaların devam ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle paylaşma fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.