Lodosa karşı ipli önlem: Çatıyı uçmasın diye bağladılar

Küçükçekmece’de, 7 katlı binanın çatısının yarısı lodos nedeniyle komşu binanın üzerine uçtu. Ev sahipleri geri kalan çatının uçmaması için iple önleme alamaya çalışması dikkat çekti. İple çatıyı demirlere ve taşlara bağladığı görüldü. İlginç yöntemle lodosa karşı önlem alan ev sahipleri, uçan çatı kısmının yapımı için destek beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi İHA
Lodosa karşı ipli önlem.

İstanbul genelinde etkili olan lodos, Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde 7 katlı bir binanın çatısının yarısı komşu binanın üzerine uçurdu. Olayda kimse yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle aynı evin balkonundaki camlar patlayarak sokağa düştü. O sırada kimsenin sokakta olmaması ise faciayı önledi.


"Çatı uçmasın diye iple önlem aldı"


Çatısı uçan dairenin sahibi kadın çatının yarısı için önlem aldı. İple çatıyı demirlere ve taşlara bağladığı görüldü. İlginç yöntemle lodosa karşı önlem alan ev sahipleri, uçan çatı kısmının yapımı için destek beklediklerini söyledi.
Çatının uçmaması için iple önlem aldıklarını anlatan daire sahibi Ayşe Şahin, “Çatımız dün lodostan dolayı uçtu. Yarısı uçtu, yarısı duruyor. Diğer yarısının düşme riski var, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çok zor durumdayız. Geri kalanın da uçma tehlikesi var, böyle iplerle bağlamışız” diye konuştu.

FOTOĞRAF 6
Caminin minaresi fırtınaya dayanamadı: Facia kıl payı atlatıldı
Rüzgar hızının 105 kilometreye çıktığı Kocaeli'de rüzgarın şiddetine dayanamayan caminin minaresi yan yattı. Olası bir facianın önüne geçilmesi için ekiplerin bölgede güvenlik önlemleri sürüyor.

FOTOĞRAF 10
Lodos yerle bir etti hasar ihbarı yağıyor: Zararlar sigortadan alınabilir mi?
İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir olmak üzere pek çok ilde yaşanan şiddetli fırtına çok sayıda ev, araç ve tarım arazilerine zarar verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "Lodos ya da fırtına hasarı dediğimiz hasarlarla ilgili ihbar yağmaya başladı. Poliçede fırtına teminatının olması gerekiyor. Fırtınadan kaynaklı zararı trafik sigortası ödemeyecektir. Kaskosu olanların hasarı karşılanacak. Tarım sigortalarında, seradaki ürünleriniz sigortalanmışsa bunun priminin yarısını devlet ödemektedir. Kaybınızın tamamını da tarım sigortalarından alabiliyorsunuz" dedi.

FOTOĞRAF 12
Tsunami değil lodos: Deniz suları bir kilometre içeri girdi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki gündür etkisini devam ettiren lodos fırtınasının hızı 100 kilometreyi geçince kabaran deniz ve dev dalgalar sahil bölgelerinde su baskınlarına sebep oldu