Mardin'de etkisiz hale getirilen teröristin PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi olduğu belirlendi

Mardin'de etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin "kırmızı" kategoride aranan PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi AA
Etkisiz hale getirilen teröristler.

Eren-5 operasyonları kapsamında Mardin Nusaybin Bagok bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerince gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen 6 teröristten 2’sinin kırmızı ve turuncu kategoride olduğu belirlendi.

Kırmızı kategorideki teröristin, Mardin sorumlusu olarak faaliyet gösteren Hevram Havraman Avyer kod adlı Hasan Mahmudi olduğu ortaya çıktı.


Mete Yarar, MİT’in PKK’nın ‘lider’ kadrosuna yaptığı yurt dışı operasyonları değerlendirdi
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, TVNET'te yayınlanan Net Bakış programında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği yurt dışı operasyonları değerlendirdi. Yarar, son dönemde yapılan operasyonların bir plan dahilinde olduğunu ve yerel istihbarat ile koordineli şekilde yapıldığını vurgulayarak, “MİT, sahada terör unsurlarına 'Ben sizin nerede olduğunuzu en yakın adamınızdan biliyorum' diyor. Bu muazzam bir korkudur.” ifadelerini kullandı.

PKK babasını şehit etmişti: 27 yıllık gizemi çözen mektup