Marmara'da lodosun engel olduğu deniz ulaşımı normale döndü

Tekirdağ'da lodosun etkisini yitirmesiyle deniz ulaşımı normale döndü. Hava sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü kentte yarın sağanak bekleniyor.

Haber Merkezi AA
Foto/Arşiv

Dün hızı zaman zaman saatte 50 kilometreye ulaşan lodosun etkisini kaybetmesi üzerine, Tekirdağ sahiline demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 14 şilep ve tanker rotalarına devam etti.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle balığa çıkamayan küçük tekne balıkçıları da denize açılmaya başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, dün denizde çok sert rüzgar olduğunu söyledi.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerini sel vurdu
Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük hasara yol açan sel nedeniyle Antalya Valiliği kriz masası oluşturdu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sel bölgesine hareket etti. Bölgeye ulaşan AFAD ve DSİ ekipleri, çalışmalara başladı. Özellikle Kumluca ilçesinde sel nedeniyle ilçe merkezinden geçen 3 derenin taşması sonucu pek çok aracın denize doğru sürüklendiği belirtildi. Sel nedeniyle Kumluca içerisinden geçen Antalya- Kaş karayolu trafiğe kapatıldı ve araçlar köy yollarına yönlendiriliyor. Şehir dışından gelen araçların, ilçe merkezine girişine izin verilmiyor.

Kumluca'da şiddetli yağış nedeniyle şehir merkezindeki 3 dere taştı. Yağış sonrası özellikle Eski Cami Mahallesi'ndeki Halil Şıvgın Bulvarı'nda ciddi zarar oluştu. Bulvarda yaklaşık 1 metre kadar yükselen sel suları nedeniyle çok sayıda iş yeri, apartmanların giriş kat daireleri ve zemin katları su bastı. Bulvar kenarında ve bağlantı yollarında park halindeki çok sayıda araç sel sularında sürüklendi. Bazı ağaçlar kökünden sökülüp, sürüklenirken, iş yerlerinde bulunan dolaplar da sel sularıyla yola çıktı. Araçların ise birbirlerinin üzerine çıktığı görülürken, sel sularının getirdiği balçık iş yerleri ve evlere doldu. Çok sayıda iş yerinin camı kırıldı, zarar gördü. Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar yaşlıların yardımına ise ilk olarak çevredeki vatandaşlar koştu. Bulvar gece saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Yoldaki araçların kaldırılması için çalışma başlatılırken, iş yeri sahipleri de suyu tahliye etmeye çalıştı.

Rüzgarın dinmesiyle balıkçı teknelerinin nasiplerini aramak için yeniden denize açılacağını belirten Pehlivanoğlu, "Lodosun etkisini yitirmesinin ardından deniz sakinleşti. Balıkçı arkadaşlarımız yeniden karides, hamsi ve istavrit avcılığına çıkıyor. İnşallah balıkçı arkadaşlarımız kıyıya boş dönmez." dedi.

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli personel tarafından lodosun etkisiyle sahile vuran çöpler temizleniyor.

Hava sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü kentte yarın sağanak bekleniyor.

İstanbul’da vapur seferlerine lodos engeli: Çok sayıda iptal var

FOTOĞRAF 38
Antalya’nın iki ilçesinde sel felaketi: Evleri su bastı araçlar üst üste çıktı
Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, gece sel felaketine dönüştü. Taşan derelerden akan sel suları ile park halindeki otomobiller sürüklenirken, her iki ilçede çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise bölgelerinde 50 yıldır böyle bir yağış görülmediğini dile getirdi.