Mehmet Şimşek Silivri'deki doğalgaz tesisi açılışına katıldı: Töreni Erdoğan'la birlikte takip etti

2007-2018 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Mehmet Şimşek, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte protokolden takip etti. Türk siyasetinde bir dönemin etkili isimleri arasında yer alan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılış kurdelesini de kesti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Eski Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tören öncesi de bir araya geldi.

Türkiye'nin enerji merkezi olması yolunda bir adım daha atıldı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yer altı gaz depolama tesisi olan Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi açıldı.

Tesis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete girdi.

TÖRENDE SÜRPRİZ İSİM

Törene katılanlar arasında sürpriz bir isim dikkat çekti. AK Parti hükümetlerinde, Maliye Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak hizmet eden Mehmet Şimşek de törendeydi.

TÖRENİ ERDOĞAN'LA TAKİP ETTİ

Türk siyasetinde bir dönemin etkili isimleri arasında yer alan Mehmet Şimşek, töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte protokolden takip etti.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılış kurdelesini de kesti.

Mehmet Şimşek, Gaziantep ve Batman'dan seçilerek Meclis'e girmiş, 2007-2018 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trakya enerjide bir merkez haline gelecek

FOTOĞRAF 11
Avrupa’nın en büyük doğal gaz deposu açıldı: Trakya enerji üssü olacak
Enerji arz güvenliğinin son derece kritik olduğu şu günlerde, Türkiye bu alanda dev bir yatırımı daha hizmete alıyor. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kapasitesi artırıldı, 4 milyar 600 milyon metreküpe çıkarıldı. Dev tesis bu adımla, Avrupa'nın en büyük gaz depolama alanı haline geldi. Tesisin açılış töreninde konuşan Erdoğan, günlük petrol üretiminin 100 bin varile çıkarılacağını belirterek, "Yeni keşifler için gece gündüz çalışıyoruz. Trakya enerjide merkez olacak" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün bizimle uğraşanlar bugün işbirliği için kapımıza geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, 'Dün bizimle uğraşanlar bugün işbirliği için kapımıza geliyor. Bugün hala bizimle uğraşmayı sürdürenlerin de yarın dostluğumuza ihtiyaç duyacaklarından eminiz. Biz, kimsenin eksiğine-fazlasına bakmadan, ilhamını medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilkeli, hakkaniyetli, adaletli, merhametli duruşumuzu hep koruyacağız. Tüm hesapların üstündeki hesaba inanıyoruz, milletimizi Türkiye Yüzyılına hazırlamaya devam ediyoruz' dedi.