Kosova'da görev yapacak olan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı bir komando taburunun ülkeye intikali tamamlandı.
Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine bir komando taburu görevlendirildi.
Barış ve huzurun korunması için görevlendirilen taburunun ilk kafilesinin Kosova’ya intikali tamamlandı.
Gelişmeyi ise Milli Savunma Bakanlığı (MSB), resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Ne olmuştu?
Kosovalı Sırpların çoğunlukta olduğu 4 Kuzey kentinde Nisan ayında yerel seçimler yapılmıştı. Sırpların belediyeleri birleştirme çağrısı kabul edilmediği için boykot ettiği seçimlerde, bu 4 belediyeye Kosovalı Arnavut kökenli belediye başkanları seçilmişti. 26 Mayıs’ta belediye başkanlarının polis eşliğinde belediyelere girmesi Sırp kökenli halk tarafından protesto edilmiş çıkan olaylarda aralarında NATO’nun barış gücü kuvveti KFOR’un da olduğu bazı kişiler çatışmalarda yaralanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, seçilmişlerin göreve başlamasını savunmuş, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, orduya hazır ol emri verdiğini açıklamıştı.
Bu gelişmeler sonrası ülkede iyice artan tansiyon nedeniyle NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli (İtalya) tarafından talepte bulunulmuş ve daha önce NATO Kosova Gücüne tahsisli olan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirilmişti.
Ukrayna karşı saldırıya geçti: Ordu Rusları püskürtüp ilerlemeye başladı
İsrail ablukası nedeniyle Gazze'deki ecza depolarında ilaçların yarıya yakını tükendi
PKK'da çözülme sürüyor: Üç terörist daha teslim oldu
Mete Yarar TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na ve destekçilerine ateş püskürdü
Sükuneti sağlamak için Kosova'ya gönderilen ihtiyat birliği Türkiye'ye dönüyor
Dışişleri Bakanlığından Kosova'daki silahlı saldırıya kınama: Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz
Kosova’da komuta Türkiye’ye geçiyor
130 komando Zeytin Dalı Harekatı bölgesine dualarla uğurlandı
MSB'den beğeni yağmuruna tutulan Deniz Kuvvetleri paylaşımı: Bizde yer ve zaman ayrımı yok