Meydanı soytarılara bırakmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ehliyet ve liyakat sahibi alimlerden daha fazla ön plana çıkmalarını isterken, “Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 35. İl Müftüleri toplantısında, FETÖ ile mücadeleyi gerçek anlamda kendilerinin yürüttüğünü belirtti. Tehlikenin hala geçmediğini vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapımıza sirayet edebilmesi bu noktada bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Bu örgütün oluşturduğu tehdidin uzun yıllar farkına varılamaması, hepimizin üzerinde hassasiyetle düşünmesi gereken bir husustur. FETÖ, milleti ile kavgalı, vatandaşına tepeden bakan, kendi insanını ötekileştiren çarpık sistemin neden olduğu bir hastalıktır. FETÖ bir sebep değil, arızi bir sistemin ürettiği sonuçtur.

SİNSİ ŞEKİLDE BÜYÜDÜ

Bunun devlet ve topluma nüfuz etme olayı ise yeni değil eskidir. FETÖ, 1970'lerin ortalarında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da o bünyede sinsi şekilde büyümüş, palazlanmış, vücudun farklı organlarına bulaşmış habis bir urdur. Örgüt, 40 yıllık serencamı içerisinde en güçlü desteği 80 darbesiyle, 28 Şubat müdahalesinin faillerinden görmüştür. Demokrasinin askıya alındığı, meşru siyaset zeminin daraldığı, devletin kapılarının milletin evlatlarına kapandığı bu iki karanlık dönem FETÖ'ye istismar edeceği son derece münbit bir ortam sunmuştur.

GEÇ KALDIK BEDEL ÖDEDİK

FETÖ ile mücadelede bizi eleştirenler, o günlerde bu karanlık örgütün adeta önünü açacak politikaların en büyük destekçileri oldu. Zevahiri kurtarmak kabilinden yapılanlar dışında bizim dönemimize kadar örgüte yönelik doğru düzgün hiçbir operasyon da düzenlenmemiştir. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır, ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik.

TEHLİKEYİ ATLATAMADIK

7 Şubat MİT kriziyle hayata geçen önlemler FETÖ'nün bünyede yayılmasına engel olmuştur. Şayet 17-25 Aralık girişimi sonrası anamuhalefetin engellemelerine rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı, emin olun 15 Temmuz'un sonuçları çok daha farklı olurdu. Tüm çabalarımıza rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Yaşadıklarımızdan ders çıkartarak, muhasebe ve murakabemizi yaparak bir daha böyle acı hadiseler yaşamamak için gereken her türlü önlemi almayı sürdüreceğiz.

VEBALİ ÜZERİMİZDE

Dinle, Diyanet’le hatta milletimizin asgari ahlak standartlarıyla bile bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkam kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgaha düşürebiliyorlar. Özellikle gençlerimizin kullandığı sosyal medyada bu tür adımlar çok daha fazla görülüyor. Müftülüğünü yaptığınız bir ilde bir gencimizi terör örgütlerine kaptırıyorsak, uyuşturucu tacirlerine kaptırıyorsak, bunun vebali hepimizin üzerindedir. Ehliyet ve liyakat sahibi din görevlilerimizin ön plana çıkmadıklarında neler olduğunu görüp yaşadık. Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor.

  • Ölü toprağını silip atalım
  • Diyanet camiasının sorumluluğunun, içinde bulunulan dönemde daha da ağırlaştığına dikkati çeken Erdoğan, "Sizler başınızdaki sarık, sırtınızdaki cübbeyle çok büyük bir yüke de talip oluyorsunuz. Sizler 81 milyonun her bir ferdinin, sırat-ı müstakim üzere hayatlarını idame ettirebilmelerinin manevi mesuliyetini üzerinizde taşıyorsunuz. Son yıllarda üst üste maruz kaldığımız imtihanların, şahit olduğumuz zulümlerin, bizim gibi sizlerin de uykusunu kaçırdığına inanıyorum. Artık hepimizin üstümüzdeki ölü toprağını silip süpürmesi gerekiyor" dedi. Müftülerden imamlara, vaizlerden müezzinlere, ilahiyat fakültesi hocalarından imam hatiplerdeki hocalara kadar herkesin tam bir seferberlik ruhu içinde çalışmalarını yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, camileri sosyal ve beşeri hayatın merkezine oturtacak projelerin devreye alınması gerektiğini belirtti.

Öncülük yapacak tek ülkeyiz

Erdoğan, "Peygamber Efendimiz’in, hadisi şeriflerinde ifade ettikleri gibi 'küçük cihattan şimdi büyük cihada geçtiğimiz dönemdeyiz'. Hep birlikte çalışıp bu örgütlerin bir daha asla neşvünema bulamayacakları bir atmosferi ülkemizde ve ötesinde tesis etmemiz gerekiyor. Tarihi birikimi, coğrafi konumu, farklı inançları asırlardır barış içinde yaşatan kültürel zenginlikleriyle Türkiye bu konuda tüm İslam dünyasına öncülük yapabilecek tek ülkedir. Dinimizi istismar eden, ümmet coğrafyasında fitne çıkaran bu yapıların, ülkemizin ve 1,7 milyarlık İslam aleminin geleceğinde yeri yoktur. Bu noktada atacağımız adımlarla birlikte onların elindeki bu silahı artık nötralize edelim ve yeni bir diriliş hamlesini ülkemizde başlatalım" dedi.

Bizim rotamızı milletimiz çizer

Anamuhalefet partisinin tutumunu da eleştiren Erdoğan, "251 insanımızın şehit olması, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması, bu şahısların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırmaya ne yazık ki yetmedi. Hatta sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya devam ettiler. Millete kurşun sıkanlara 'ana kuzuları' diyerek örgüte kol kanat germeyi sürdürdüler. FETÖ'ye diyet borcu olanlar, ne MİT krizini ne 17-25 Aralık teşebbüsünü ne de 15 Temmuz ihanetini asla görmüyor, kabullenmiyor. Her şey gözlerinin önünde cereyan ettiği halde 17-25 Aralık girişiminde, Meclis kürsülerini FETÖ'nün montaj kasetlerine tahsis etmekten, örgütün paçavraları önünde geceler boyunca nöbet tutmaktan hiç utanmadılar. Bunlar, 15 Temmuz sonrasında da kontrollü darbe söylemleri ile örgütü himaye etmeyi sürdürdüler. Biz rotamızı bugüne kadar bu çevrelerin davranışlarına göre çizmedik, çizmiyoruz. Bundan sonra da üç beş kifayetsiz muhterisin eleştirilerine göre politikalarımıza yön vermeyeceğiz. Doğru bildiğimiz, ülkemizin ve milletimizin hayrına olduğuna inandığımız kararları kim ne derse desin uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

  • Erdoğan ve Bahçeli bugün görüşecek
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerdeki ittifak için bugün saat 16,00’da bir araya gelecek. Görüşmede ittifak hakkında son kararın verilmesi bekleniyor. Erdoğan, 1 Ekim tarihinde TBMM Genel Kurulunda yaptığı yeni yasama yılı açılış konuşmasının ardından, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Bahçeli ile bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu’ndan önseçime üye bahanesi

Kral el koydu