|

Kılıçdaroğlu’ndan ön seçime üye bahanesi

31 Mart mahalli seçimleri öncesinde üye tabanının erken seçim talebinde bulunması Kılıçdaroğlu’nu önlem arayışına itti. 1 milyon 219 bin 783 üyenin yarısının partiye üye olduğunu bilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, böylece ön seçim konusunda gelebilecek taleplere karşı mevcut üye yapısı ile gidilecek bir ön seçimin sağlıklı sonuç vermeyeceği mesajını vermiş oldu.

Kıymet Sezer
04:00 - 16/10/2018 mardi
Güncelleme: 03:09 - 16/10/2018 mardi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

19 Ekim'de belediye başkanlığı ve belediye meclisleri için aday adaylığı başvuruları sona erecek olan CHP'de, parti tabanından ön seçim sesleri yükselmeye başladı. 24 Haziran seçimlerinde zamanın darlığını bahane ederek ön seçim yapmadan milletvekili adaylarını belirleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mahalli seçimlerde aday belirleme yöntemine henüz karar vermedi. Kılıçdaroğlu 19 Ekim'den önce Parti Meclisi'ni toplayacak ve aday belirleme konusunda yetki isteyecek.

ÖN SEÇİME İLGİ ARTTI

Parti tabanının ön seçim isteğinden endişe eden Kılıçdaroğlu da kendini korumak için yöntem arayışına girdi. Daha önceki seçimlerde ön seçime itibar etmeyen partililer, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile birlikte partide başlayan değişim rüzgarından etkilenerek ön seçime ilgi duymaya başladı.

Partide başlayan değişim işaretlerine karşı gardını alma planları yapan Kılıçdaroğlu, 1 milyon 219 bin 783 üyenin yarısının partiye üye olduğunu bilmediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, böylece ön seçim konusunda gelen taleplere karşı mevcut üye yapısı ile gidilecek bir ön seçimin sağlıklı sonuç vermeyeceği mesajını tabana vermiş oldu.

TABANDAN TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı, parti tabanında tepkilere neden oldu. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu 9 yılda mevcut üyelerin seçtiği delegelerle göreve geldiği tabanda dikkat çekilirken, "9 yıldır bu üyelerle seçildiniz, niye düzeltmediniz? Sizi seçerken iyi, ön seçim yaparken kötü!" tepkileri dile getirilmeye başladı.

#CHP
#Kemal Kılıçaroğlu
il y a 6 ans