MHP’ye Meclis’te kırmızı plaka

Yeni kurulacak hükümette MHP’ye bakanlık verilmesi konusu tartışılıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisine bakanlık verilmesi konusuna soğuk bakıyor. Güçlü Meclis için TBMM’de bulunan 18 ihtisas komisyonundan birkaç tanesinin başkanlığının MHP’ye verilmesi gündemde.

Yeni Şafak Nur Banu Aras
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisine bakanlık verilmesi konusuna soğuk bakıyor.

AKParti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın seçimlerden galip çıkmasının ardından yeni kurulacak hükümette MHP’ye bakanlık verilmesi konusu tartışılırken, MHP lideri Devlet Bahçeli, partisine bakanlık verilmesi konusuna soğuk bakıyor. Sistemin en önemli ayağını oluşturan ‘Güçlü Meclis’ için TBMM’de bulunan 18 ihtisas komisyonunun sayısı artırılarak bir kaç komisyon başkanlığının MHP’ye verilmesi gündemde.

KOMİSYON SAYISI ARTACAK

“Güçlü yürütme, güçlü Meclis” formülü ile özetlenen yeni dönemde sistemin en önemli ayaklarından birini TBMM oluşturuyor. Bu çerçevede TBMM Başkanlık Divanı yanısıra sayısı 18’i bulan ihtisas komisyonu başkanlıklarının önemi daha da arttı. Önümüzdeki dönemde Meclis’teki ihtisas komisyonlarının artırılması bekleniyor.

İTTİFAK İÇİN İLK ADIMI

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanması ile birlikte kırmızı plakalara veda edecek olan TBMM’ye girmiş olan bakanların bu komisyonlar için adı ön plana çıkıyor. Ancak, birkaç ihtisas komisyon başkanlığının da Cumhur İttifakı’nın ortaklarından biri olan MHP’ye verileceği konuşuluyor. Böylece ittifakın ruhunun Meclis’e yansımasının ilk adımının atılacağı belirtiliyor. Bakanlık istemeyen MHP’ye Meclis’te kırmızı plaka verilmiş olacak.

GÜNDEM
Apoletini millet söktü

GÜNDEM
Muhasebe zamanı